Richtlijnen voor het amateurtheater

Geen paniek, wel gezond verstand

Het coronavirus dat eind vorig jaar in China uitbrak, heeft momenteel Europa stevig in zijn greep. 

De maatregelen om het coronavirus in te dijken gingen van start op vrijdag 13 maart middernacht. Langzaamaan worden de maatregelen en richtlijnen versoepelt. De overheid heeft hiervoor op 24 april een exitstrategie voorgesteld die wekelijks wordt geëvalueerd en eventueel bijgestuurd. Deze richtlijnen gelden voor ons allemaal!  

 

Met wat gezond verstand en burgerzin kunnen we de verspreiding van het virus indijken. Zo beschermen we de meest kwetsbare mensen uit de samenleving en vermijden we een piek aan besmettingen die de capaciteit van ziekenhuizen zou overschrijden.

 

OPENDOEK volgt de nieuwe ontwikkelingen in verband met het coronavirus en de beslissingen van overheidswege op de voet. We vinden het belangrijk om de wereld van het amateurtheater te informeren en te sensibiliseren. We baseren ons hierbij op de richtlijnen van de overheid.

Ook voor jouw theatergezelschap vraagt dit waakzaamheid en actie.

 

OPENDOEK is er voor het amateurtheater

We houden je op onze website enkel op de hoogte over die maatregelen die belangrijk zijn voor de activiteiten van het amateurtheater en die van OPENDOEK en JongDOEK.
 

Kik op de links hieronder voor: 

 

De maatregelen die de overheid oplegt, gelden voor iedereen en zijn zeer belangrijk om het corona-virus in te dijken en de verspreiding ervan onder controle te houden. Blijf deze nauwgezet opvolgen. Ook met je gezelschap! Dus geen repetities, geen voorstellingen, geen bijeenkomsten... tot de overheid zegt dat het toegelaten is.Blijf algemeen geïnformeerd via volgende officiële bronnen:

 

 

Toi Toi Toi

OPENDOEK beseft ten volle dat het voor het amateurtheater ongelukkige tijden zijn. Veel gezelschappen hebben trepetities,  voorstellingen en andere activiteiten gepland. Activiteiten en voorstellingen waar met man en macht en veel enthousiasme aan gewerkt is en waar zowel de theatermakers als het publiek al maanden naar uitkeken. 
 

Echter, deze uitzonderlijke tijden vergen ook uitzonderlijke maatregelen willen we onszelf en onze geliefden beschermen tegen ziekte.  Intussen hopen en wensen wij dat iedereen als goeie buren en vrienden voor elkaar zorgt.

 

Mocht je hulp, steun, advies of gewoon een luisterend oor nodig hebben, laat het weten.

 

OPENDOEK is er voor jou!