een berg van betekenis

Ons OPENDOEK-magazine heeft de voorbije edities voldoende getoond hoe we ondanks corona toch nog met onze theaterpassie kunnen bezig blijven. Ook al erkennen we dat het niet altijd even gemakkelijk is en nog zal zijn ...

In het zomernummer dat we al aan het voorbereiden zijn, slaan we je niet om de oren met alternatieven, maar duiken we diep in jullie verhalen. Om te tonen dát het kan. Dat jij het kan. Dat jullie het doen. Al jaren!
 
Samen met onze lezers willen in het volgende magazine een berg bouwen, een Berg van Betekenis. Dat beeld komt uit de jeugdroman Niets van de Deense auteur Janne Teller, gezwind naar het theater vertaald door De Nwe Tijd en Tristero. Op die berg laat iedereen een stukje van zichzelf achter, een stukje dat het leven betekenis geeft, om te bewijzen dat dat leven ertoe doet, dat het niet Niets is.
 
Nu de hoop door de gaten en kieren van een nieuwe lockdown naar buiten sijpelt, willen we zulke stukjes verzamelen, om de berg te vieren die jullie achter de schermen verzetten. Ook vandaag, nu velen van jullie het zonder premières moeten stellen, blijven theatermakers creatief aan het werk. Dat stille, soms luide, altijd bezielde en betekenisvolle proces is het opzet van ons zomernummer.

 

  • Welke berg heb jij met je gezelschap beklommen?
  • Wat was de grootste uitdaging waarvoor de technische ploeg kwam te staan?
  • Hoe hebben jullie die vermaledijde teksten toch op tijd in jullie hoofd gekregen?
  • Wie is het proces aangegaan om Jan met de beperking of Mien met podiumvrees te doen groeien in hun rol?
  • Zonder wiens engagement zou jullie gezelschap niet meer bestaan anno 2021?
  • Wie was die nieuwe wind achter de schermen die roestige dingen deed bewegen?
  • ...

 

Kortom: wie heeft jou en/of je gezelschap over een berg geholpen? En welke bergbeklimmer of gids van toen wil je graag in de bloemetjes zetten? Door jullie, maar vooral zijn/haar/hun verhaal een plekje te geven in OPENDOEK-magazine?

 

Heb je zo'n betekenisvol verhaal over creativiteit en kameraadschap in het amateurtheater in gedachten? Nomineer dan die toegewijde collega, vriend of kameraad en deel met ons dat verhaal. Wij zullen jou en de held van toen (en nu) contacteren. En wie weet vormen jullie straks een stukje van onze Berg van Betekenis. 

 

Concreet

Stuur voor 10 april je kort verhaal en de naam van de persoon die je wil nomineren naar redactie@opendoek.be. De redactie maakt een selectie uit de ingestuurde ervaringen en gaat ermee aan de slag.