tot eind januari 2021

Minister-President Jambon kondigde gisteren 27 oktober aan dat, na Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nu ook Vlaanderen extra maatregelen treft om de snel stijgende coronacurves onder controle te krijgen. In de cultuursector is er een volledige sluiting afgekondigd. Alleen de bibliotheken blijven open. Deze maatregelen gaan in om middernacht! 
 

Ook OPENDOEK en JongDOEK volgen de richtlijnen van de overheid. Uit zorg voor onze leden, voor partners en medewerkers hebben wij het besluit genomen om alle publieksactiviteiten alvast tot 19 november op te schorten. Ondertussen verlengd tot eind januari 2021.

 

THEATERBIB

  • De Theaterbib in de Zirkstraat blijft open. Weliswaar rekening houdend met de maatregelen die al lang gelden: leeszaal is gesloten, liefst op afspraak, rekening houdend met hygiënische voorzorgen (mondmasker is verplicht, handen ontsmetten, afstand houden...).
  • Teksten en boeken kunnen ook online ontleend worden.
  • Boeken die in de lockdownperiode normaal gezien terug moeten gebracht worden, mag je voorlopig bijhouden. We rekenen uiteraard geen boete aan. Contacteer ons per e-mail als je uitgeleende boeken wil verlengen.

 
CURSUSSEN, COACHING EN THEATERADVIES 

  • Fysieke bijeenkomsten worden afgelast.
  • Iedereen die is ingeschreven voor een cursus wordt via e-mail op de hoogte gebracht.
  • We zijn op dit moment aan het bekijken of we bepaalde cursussen online kunnen laten doorgaan. Hou deze website en de nieuwsbrieven in de gaten voor meer info


LANDJUWEELFESTIVAL 2020 AFGELAST
Sinds vorige week zaterdag 24 oktober was er al alertfase 4/kleurcode rood voor alle culturele activiteiten en evenementen in zwang. Gezien de verstrengde maatregelen, die ook hun weerslag hebben op het amateurtheater, hebben we toen al - met spijt in het hart en in overleg met gaststad Sint-Niklaas - beslist om het hele Landjuweelfestival 2020 af te gelasten.

TELEWERKEN
Omdat het OPENDOEK-team zoveel mogelijk overgaat op telewerken kunnen we niet garanderen dat we steeds via de vaste telefoonlijn bereikbaar zullen zijn.
Daarom raden we je aan ons zoveel mogelijk via e-mail te contacteren. Je vindt de persoonlijke e-mailadressen op onze site terug. Bellen graag tijdens de kantooruren. 
 
UPDATES

Deze maatregelen blijven zeker gelden tot eind januari 2021. Hou onze sociale media en website in de gaten voor updates. 

SPEEL OP VEILIG!
OPENDOEK onderschrijft de oproep van de overheid om de coronamaatregelen goed te blijven opvolgen. Gebruik je gezond verstand en beperk alle fysieke contacten tot de hoogstnoodzakelijke. 
En hou vol. Zo kunnen we straks weer theater zien én spelen! 

 

Lees hier de volledige update.