We kennen allemaal toneelstukken als ‘Boeing Boeing’ of ‘Een knecht van twee meesters’ waarbij iemand twee relaties tegelijk heeft en van de ene benarde positie in de andere belandt. Maar vorige zomer werd in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee weer bewezen dat het echte leven nog gekker kan zijn dan fictie.

 

De 21-jarige Kelton Griffin vraagt een schoolvriendin uit. De avond van de date blijkt hij zelf geen vervoer te hebben, dus gaan de twee op pad met haar auto. Griffin weet eigenlijk ook niet goed waar ze nu naartoe moeten. Het tweetal stopt even aan een tankstation en daar vraagt Griffin aan zijn date om in de winkel sigaren voor hem te halen. Wanneer zij binnen is, rijdt hij weg met haar Volvo.

 

Terwijl de gedupeerde dame nog bezig is om haar gestolen auto aan te geven, krijgt ze een berichtje van haar stiefzus, met de mededeling dat die op date is met … diezelfde Kelton Griffin! Uiteindelijk kan de politie hem en de gestolen auto vinden in een drive-in bioscoop. Blijkt dat hij de stiefzus nog had laten rijden én haar de entree voor de film had laten betalen. De man wordt gearresteerd en moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor diefstal.

 

Mogelijk kan hij als verzachtende omstandigheid inroepen dat hij heel graag die voorstelling wou zien. Dat op zich is tenslotte niet strafbaar, net zoals de grootste misdaad op het toneel ook niet in het strafrecht staat: de show stelen.