Zuckmayer

Circus Knie is een circus van de oude stempel. Het heeft zelfs geen tent. Jaar na jaar, generatie na generatie trekt de familie rond, van de roemruchte Otto Knie tot aan de huidige vader en dochter Knie toe. Ze hebben een trouwe ploeg artiesten met eigenheden en gebreken om zich heen verzameld en ze bieden een degelijke show. Het leven is niet simpel, de belangstelling zwakt af, de financiële schulden worden steeds hoger en een nieuwe vermakelijkheidstaks belooft veel last op te leveren. Maar Circus Knie biedt alle tegenslagen het hoofd.

 

Dan besluit dochter Katharina Knie de karavaan te verlaten voor een huwelijk met een rijke boer. Een jaar later staat het circus op instorten. Vader Knie heeft alle moed verloren en de hele act zakt in elkaar. Wanneer Katharina nog eenmaal terugkomt om aan te kondigen dat ze gaat trouwen, sterft hij in zijn slaap. Katharina besluit dan toch bij het circus te blijven en redt het meteen van de inbeslagname. Het circus gaat altijd door.

 

Een onterecht vergeten klassieker en een oerdegelijke tekst, voor groepen die niet bang zijn van zang, dans en lichte acrobatie.

 

Ontleen meteen