Theater Krakeel (Gentbrugge) 

Nachtelijk Symposium - Theater Krakeel
Nachtelijk Symposium (c) Theater Krakeel

Terwijl de tirannieke vader Meiresonne in de belendende kamer slaapt, houdt de rest van de familie nachtelijk beraad over het overnemen van de zaak. Dat wordt een wereldkampioenschap ‘rond de pot draaien’. Bij elke emotie slaat de boel tilt, een overaanbod van holle frasen moet de onkunde van het communiceren verhullen, much ado about nothing…

 

Toch wurmen de ware passies en driften zich langzaam naar de oppervlakte: hebzucht, seks, bloed! Dit meesterwerk van De Volder over het beest dat ‘mens’ heet, is wrang, maar ook bijzonder hilarisch.

 

Tekst: Eric De Volder

Regie: Luc Van Autreve

Spel: Bob De Schutter of Ilja Van Autreve , Karla Kerckaert, Leen Roobaert, Marieke Stubbe, Bruno Traest, Boudewijn Van Autreve, Annabelle Van Malderghem, Lieven Vermeulen, Wim Vidts, Regi  Wietendaele.

 

Uit het verslag van het selectiecomité: "De jury vindt de grote overgave van de spelers overtuigend. Ondanks de groteske uitvergroting blijven de acteurs in hun dialoog en dynamiek geloofwaardig, ook als ze niet aan het woord zijn. De voorstelling heeft een mooi ritme, een consequente melodie en een sterke beeldcompositie."

 

Zondag 5 november, 16.00u

Locatie: De Grote Post, zaal Grote Post

Duur: 1u 20min

Prijzen:  A: €13  B: €11  C: €9

 

Na afloop van de voorstelling stellen we je de stad voor waar het Landjuweelfestival in 2018 plaatsvindt. Blijf dus nog even zitten. Zo voelen de vertegenwoordigers van die nieuwe stad hoe warm en hartelijk het Landjuweelpubliek is.

 

Achterklap: aansluitend op de presentatie van de volgende Landjuweelstad, kan je nog nakaarten over deze voorstelling. Acteurs en regisseurs gaan in gesprek met de Achterklap-moderator en beantwoorden ook de vragen die jij hen wil stellen.