Rederijkerskamer De Loofblomme (Sint-Denijs-Westrem)

De Genezing van de Krekel - Rederijkerskamer De Loofblomme

In de wereld van Toon Tellegen kampen kleine dieren met grote mensenproblemen. Deze fantasierijke, beeldende en muzikale voorstelling neemt je mee naar de poëtische en absurde wereld van de Nederlandse bestsellerauteur. De krekel wordt wakker met in zijn hoofd een somber gevoel. Geen enkel dier lijkt hem te kunnen helpen. Een herkenbaar en ontwapenend verhaal.

 

Tekst: Toon Tellegen

Bewerking: Jan Sobrie

Regie: Jan Sobrie en Tom de Bleye

Spel: Chris Afschrift, Bjora Caushaj, Ella De Schepper, Inge De Schuyter, Nele Dewaele, Kira Gouwy, Luc Hovelinck, Ruben Lippens, Lukas Ranson, Walter Schudel, Lynn Van Caeneghem, Dirk Vanmeirhaeghe, Siel Verniers, Marty Withaegels

 

Uit het verslag van het selectiecomité: "De jury vindt De Genezing van de Krekel ontroerend, poëtisch en boeiend. Inhoud en vorm vallen hier perfect samen. Er wordt sterk geacteerd in een decor dat bij iedere wissel weet te verrassen tot in de kleinste details. De spelers brengen de diepmenselijke boodschap van Toon Tellegen op een overtuigende manier, met een subtiele dierlijke touch en begeleid door suggestieve muziek. De jury is bijzonder gecharmeerd door de intelligente tekstbewerking en door het spel van de hoofdrolspeler. "

 

Zaterdag 4 november, 20.00u

Locatie: De Grote Post, zaal Grote Post

Duur: 1u

Prijzen:  A: €13  B: €11  C: €9

 

Achterklap: Blijf gerust nog even zitten na de voorstelling. De acteurs en regisseur komen terug naar de zaal voor een gemoedelijke nabespreking. Je kan hen ook zelf vragen stellen.