Zibrogamin (Leuven)

'Revue Ravage' - Zibrogamin (c) Johan Pijpops

Welkom in deze revue der menselijke zoektochten. Wilkommen in dit variété van mensen die een stempel willen drukken. Bienvenu in deze sketch van graag zien, maar zeker ook gezien willen worden. Welcome in dit theater van de mens en zijn oerangst. Angst voor vergankelijkheid, sterfelijkheid, betekenisloosheid. Of wilt gij niet herinnerd worden misschien? Een vrouw op haar retour, ouder wordend, moe. Een politica, overtuigd van het werken in functie van het grotere belang. Een moeder, verscheurd tussen klein en groot. Een echtgenote. Een minnares. Welkom, wilkommen, bienvenu, welcome!

 

TEKST: naar Tom Lanoye

REGIE: Eva De Mulder

SPEL: Ilse Humblet, Nele Debecker, Mia Vanderweyden, Ingrid Veulemans, Pieter Van Lijsebetten, Stijn Vijncke, Jo Verhenneman

 

“De montage van de scènes verloopt vlekkeloos, met durf en trefzekerheid in het spel, waarbij alles op het moment lijkt te ontstaan. Het Brechtiaans kantje van de voorstelling werkt ontzettend goed. Deze voorstelling verenigt sterk spel, zang en dans tot een verfrissend, geloofwaardig tragikomisch geheel.”

(uit het verslag van de selectiejury)