Expo - nocturne - UITVERKOCHT!

Tim Burton © Tim Burton Getty Images

Ter gelegenheid van het Landjuweelfestival is er speciaal een nocturne om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken.

De meesten kennen Tim Burton als de fantasierijke regisseur en producent van films als ‘Batman’, ‘Edward Scissorhands’, ‘Ed Wood’, ‘The Nightmare Before Christmas’ en andere.

Diezelfde Tim Burton heeft ondertussen een rijk oeuvre opgebouwd als beeldend kunstenaar.

 

Dat is tijdens het Landjuweelfestival te zien in de tentoonstelling ‘The World of Tim Burton’.

C-mine wist dit internationaal project in huis te halen. De rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton was eerder te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

 

The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, illustraties in notitieboekjes, foto’s, stop-motion filmpjes, animaties, maquettes en sculpturale installaties. Als bezoeker krijg je zicht op de bijzondere karakters en werelden die alleen maar konden ontstaan in de unieke verbeeldingswereld van Tim Burton. Je ziet waar Burton inspiratie uit put en ook de spontaniteit van zijn creatieve proces. Van heel vroeg werk tot vandaag.

 

Deze gevarieerde tentoonstelling is een absolute aanrader, zowel voor doorwinterde Tim Burton-fans als voor het publiek dat minder bekend is met zijn werk.