Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    De Bijenkorf, Damsesteenweg 30, 8380 Dudzele (Brugge)
  • Prijzen
    Basistarief: €9,00
  • Reservatie

Napoli, 1960.
ZATERDAG: We zijn bij familie Priore. Donna Rosa zwaait de pollepel in de cuccina, daar staat de Ragu te pruttelen. En het is niet alleen de Ragu die pruttelt, iedereen in de familie ligt overhoop met iedereen. Tussen Donna Rosa en haar man Peppino zit er wel een serieus haar in de boter.
ZONDAG: Het traditioneel diner met de kinderen, kleinkinderen, zussen, broers, tantes, nonkels en vrienden. Het diner ontspoort in een Italiaanse cocktail van heftige discussies, oplaaiende passies, venijnige trots en bijtende haat. (om een Napolitaans beeld te gebruiken:) De Vesuvius barst uit en de lava stroomt rijkelijk.
MAANDAG: Kan dit nog goed komen? Gelukkig is er nog: Amore, amore, amore!
In Italië behoort “Zaterdag, Zondag, Maandag” tot één van de populairste en meest geliefde stukken uit het theaterrepertoire. In maart valt Dudzele en omstreken vast en zeker voor de charme van dit prachtig volkse stuk, diepmenselijk, ontroerend en hilarisch tegelijk, over twee mensen die door de tijd en de omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid en er alles aan doen om hun relatie terug met de nodige nieuwe liefde te laten vaccineren.