Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 36, 9870 Olsene (Zulte)
  • Prijzen
    Basistarief: 8,00 €
  • Reservatie

KWARTET IN BEDdoor Daniel Van Den Hoeck.

Tot voor kort was 'Het Hemelsbreed Verschil' een gewoon dorpscafé, uitgebaat door Eddy Debuck en z'n vrouw Elza Tanghe. Elza is het echter enige tijd geleden afgetrapt met chef kok Jan Degroote, waarmee ze iets verderop een hotel-restaurant begon.
Betty Deckmyn ziet na 't vertrek van Elza, haar kans schoon om Eddy z'n kop zot te maken. Wat haar aardig lukt. Kort na de scheiding van Eddy trekt Betty, samen met haar hippe dochter Barbara, reeds bij Eddy in.
Betty en Barbara doen het café beter draaien dan ooit.
Maar Betty wil meer.
Ze heeft Eddy er kunnen van overtuigen om van het café een B&B te maken. B&B 't Aards Paradijs.
Ze ziet het meer dan goed zitten en heeft ambitie te over.
Al eerder dan de opening van de B&B, heeft Betty de zaak al ingeschreven voor het TV programma 'Kwartet in bed' op TV35, waarin B&B's vergeleken worden met elkaar. Ze hebben bevestiging ontvangen dat hun kandidatuur aanvaard is en dat er vooraf, onaangekondigd een bezoek van medewerkers van TV35 zal gebeuren, bij wijze van préselectie.
Het stuk begint daags na de opening van de B&B.
Betty, Barbara en Eddy zijn de resten van de openingsreceptie aan het opkuisen. Tijdens deze opkuis doet Eddy echter een zeer nare ontdekking. Dit raakt in het dorp het best niet geweten! Laat staan dat het de krant of de televisie zou halen! Dit zou een dusdanige schande over hun nieuwe zaak werpen dat ze hun zaak al zouden mogen sluiten, eerder dan het echt open is geweest. Zo snel mogelijk, en liefst ongezien opruimen is dus de boodschap!
Wat niet eenvoudig zal zijn gezien de aanwezigheid van 'Rik de flik'. Die zit zijn roes nog uit te slapen aan één van de tafeltjes, wegens te lang 'de wacht gehouden' tijdens de openingsreceptie gisterenavond.
Wanneer bovendien Louise Van Besien, hun eerste klant, en iets later ook nog Elza, met het trotse nieuws dat ze zich heeft ingeschreven voor 'Kwartet in bed', en een zekere Samantha Devos plots het café binnenkomen, wordt de opruiming heel erg verstoord.
Als ze dan uiteindelijk denken de klus geklaard te hebben, blijkt het probleem steeds maar terug te keren. Alsof spoken of geesten ermee gemoeid zijn. Maar spoken bestaan toch niet? Of wel? Grote paniek is troef!
Wanneer Pol Haemers, hoofdcommissaris van politie dan ook nog binnen komt vallen om een 'grondig onderzoek' te doen in het kader van een 'onrustwekkende' verdwijning, is het hek helemaal van de dam!

Hilarische toestanden en een pak misverstanden zorgen voor de nodige spanning, maar vooral plezier.
Komt het nog wel allemaal goed met 't Aards Paradijs?
Mogen ze meedoen aan 'Kwartet in bed' of moeten ze uiteindelijk toch de zaak al sluiten?
En hoe zit dat met die onrustwekkende verdwijning? Hebben zij daar al of niet iets mee te maken?

Neem plaats, zet je schrap en geniet van deze dolle komedie, vol verrassende wendingen en een onverwacht slot.

Veel plezier!
Data:
Zaterdag 9 maart 2019, 20 uur
Zondag 10 maart 2019, 15 uur
Vrijdag 15 maart 2019, 20 uur
Zaterdag 16 maart 2019, 20 uur

Prijs: 8 euro
Kaarten te bekomen bij alle spelers en bestuursleden of reserveer via onze website www.toneelolsenaarke.be

Bron: UiTinVlaanderen.be