Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Cultuurcentrum Lokeren, Kerkplein 5, 9160 Lokeren
  • Prijzen
    Basistarief: 14,00 €; 65+: 13,00 €; Vriendenpas: 11,00 €; -26: 9,00 €
  • Reservatie

Mokhallad Rasem: “Een asielcentrum heeft iets absurds. Mensen hebben er het gevoel dat ze op een kruispunt zonder richtingwijzers staan. Ze ‘wachten’ alleen maar. Ze geloven dat alles anders wordt als ze eenmaal hun verblijfspapieren in handen hebben. Ik beschouw het als mijn taak om een stem te geven aan deze mensen. Ik wil vooral een menselijk verhaal brengen. Ook al zijn deze verhalen het gevolg van politieke beslissingen.”

In 2017 nodigde Piet Arfeuille (Theater Malpertuis) Mokhallad Rasem uit om een voorstelling te maken binnen een project over de Europese migratiecrisis. Voor Zielzoekers werkte de Iraaks-Belgische regisseur nauw samen met mensen uit het asielcentrum van Menen. Hij transponeerde dit concept naar opvangcentra in Parijs (Bobigny) en Valenciennes en filmde er prangende getuigenissen.
Drie werelden, drie sferen, brengt hij nu samen in 'Zielzoekers - triptiek', een veelstemmig drieluik met de getuigenissen.

van en met: Mokhallad Rasem. Video: Mokhallad Rasem. Techniek: technische ploeg Bourla. Productie: Toneelhuis, MC93, Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis (Bobigny)

Bron: UiTinVlaanderen.be