Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Zaal Vuurtoren, Thomas Van Loostraat 32, 8400 Oostende
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €; - 12 jarigen: 5,00 €; Voorverkoop: 9,00 €
  • Reservatie

Het echtpaar Puttemans woont naast hun funerarium Eeuwige Rust. Na het huwelijk van dochterlief zijn enkele kamers in huis vrijgekomen en staan ze op een paar dagen van de opening van hun B & B Stille Rust.
De begrafenisondernemer die naar een tweedaags congres vertrekt, zoekt nog vlug een plaats in zijn overvolle funerarium voor een pas binnengekomen lijk. Mevrouw Puttemans is net klaar met het opmaken van een van de bedden, als plots een koppel onmiddellijk een kamer wil huren. Waar legt meneer Puttemans zijn lijk? Welke kamer verhuurt mevrouw Puttemans? Wat met een tweede koppel dat ook een kamer wil huren net nadat de andere gasten hals over kop vertrokken zijn? De hele situatie wordt voor iedereen onbegrijpelijk als de politie een onderzoek start.
Het werk van auteur Werner Van Branteghem behoort tot de volkse komedies, zijn stukken zijn laagdrempelig en hij bereikt er een zeer breed publiek mee. Van Branteghem ruilde de voorbije jaren de filmcamera in voor de pen. De meest gespeelde toneelauteur van het land, zo mag Werner zichzelf noemen. Zijn stuk B&B Stille Rust wordt niet alleen in Vlaanderen gebracht, het word ook opgevoerd door toneelverenigingen in Italië, Engeland, Duitsland en Nederland.
De regie is in handen van acteur en auteur Onno van Gelder jr. die hiermee voor de vierde keer te gast is bij Komedie Kateie.

Bron: UiTinVlaanderen.be