Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    cultuurcentrum De Grote Post Oostende, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
  • Reservatie

Annelies Van Hullebusch ging het afgelopen jaar op onderzoek naar de tijd en hoe die in kaart te brengen. Ze ging aan de slag met kleine en grote tekenen van groei, verval en wederopstand uit de natuur en zichzelf.

Deze werelden bracht ze in kaart met een blog op het ritme van de seizoenen. Hier verzamelde ze haar waarnemingen, beelden en associaties. Na WINTER-, LENTE- en ZOMERinKAART smelten de vier seizoenen samen tot het beeldende en muzikale TIJDinKAART.

Een eigentijdse Vier Jaargetijden van Vivaldi, zeg maar. Speelse fantasie is een constante in het hele verhaal, fictie en realiteit wisselen elkaar af en maken de wereld mooier of lelijker.

Annelies Van Hullebusch is verhalenverteller en beeldend theatermaker. Haar voorstellingen kenmerken zich door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Aan de hand van objecten, kaarten, maquettes, maar evengoed interviews, hoorspelen en schetsboeken zoekt zij telkens naar de beste vorm die haar beeldende wereld nodig heeft. Daar neemt ze tijd voor. Haar werk is haar leven. Haar leven en de wereld (die haar omringt), haar werk.

Lees meer over TIJDinKAART op Annelies Van Hullebusch haar blog Alfonsine.

Het mooiste natuurfenomeen dat ik ken
zijn de kersenbloesems
ineens hangen ze daar aan de takken
in volle bloei
straten veranderen van geur en kleur
als je dat ziet,
moet je als in de zoo gaan zitten en kijken
dit kan niet
zoveel schoonheid op een takje
takjes
het werkt in op je systeem
het is een boost voor iedereen en alles
het is de voorbode die roept dat
de LENTE is begonnen
maar zo plots als ze er zijn
zo rap zijn ze verdwenen
en als je niet vlug efkes de tijd hebt kunnen nemen
zo gauw zijn ze het land weer uit
weg