Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Uilenspiegeltheater, Peetersstraat 30, 3290 Diest
  • Prijzen
    Basistarief: 12,00 €; +3/EYCA: 11,00 €; studenten: 7,00 €
  • Reservatie
    Bel naar +32 13 31 27 62

'Suikerspin' vertelt de familiesaga van vier generaties foorkramers. Vanuit het historische wanknooppunt van een Siamese tweeling die tentoongesteld werd op de kermis, springen tussen het verleden en heden van deze oervlaamse personages en worden geprikkeld door een intrige die tot in het heden nazindert.
Erik Vlaminck is een geboren verteller en schrijver. Na een geweldig boeiend en interessante lezing in de bib geraak ik helemaal in de ban van zijn werk. 'Suikerspin', het boek en het gelijknamige toneelstuk, vertelt het verhaal, over generaties heen, van een familie forains. Het boek leest als een trein. Vlaamse kermislui, forains, hebben immers een straffer verhaal te vertellen dan de doorsnee mens. Zeker als het gaat over een Siamese tweeling die in 1908 in een fenomenenbarak wordt tentoongesteld op de zomerkermis van Diest. Door zin minutieuze archiefwerk slaagt Erik erin het intrigerend verhaal en de personages levensecht te maken. De uitdaging van dit theaterwerk zit in de balans zoeken tussen de gevoelige, humoristische en schrijnende en soms harde scènes die de toeschouwer niet onberoerd gaan laten. De kleurrijke taal van de forains is door Erik prachtig neergepend.
'Wijven zijn crapuleuze serpenten die de venten hoorndol maken.' Je zou het bijna geloven als je Vlamincks 'Suikerspin' leest.
Kom dat zien, kom dat zien ... in levenden lijve hier te aanschouwen ...

Bron: UiTinVlaanderen.be