Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    De Poppenzaal, Steenweg op Oosthoven 114, 2300 Turnhout
  • Prijzen
    Basistarief: 6,00 €; Volwassenen: 7,00 €; Knipkaart kinderen, 5 voorstellingen of 5 kinderen: 24,00 €; Knipkaart volwaasenen, 5 voorstellingen of 5 persoenen: 28,00 €
  • Reservatie

Stapel is een kleurrijk en visueel schouwspel. Een soort slapstick.Meneer Stapel heeft een groot pak gekregen, wat zou daar inzitten? Hij maakt het open en speelt ermee. Een bijzonder komische voorstelling. De kinderen schateren het uit bij de fratsen van 'het meneerke'. Deze voorstelling is bijna zonder woorden maar met veel muziek.

Deel een
Een groot blok en een kleiner blok, daartussen een glijbaan. Het 'meneerke' probeert het kleine op het grote blok te duwen. Het lukt niet. Dan verdwijnt het 'meneerke' in een gat in het grote blok. Het kleine blok gaat omhoog en komt op het grote terecht. Alles gaat draaien. Uit het bovenste blok komt weer een blok,... en weer één,... tot er een reusachtige blokkentoren ontstaat.

Deel twee
Het meneerke gaat weg en de toren gaat op zichzelf leven. Op de toren staan aan één kant eendjes die kunnen kwaken. Een andere kant heeft deurtjes waaruit poppen komen piepen. De blokken draaien, de eendjes kwaken, de poppen piepen en de hele toren gaat een toertje maken. Er wordt in de toren met licht en schimmen gespeeld.

Elementen uit de kleuterwereld ( kleuren, groot / klein, vormen,... ) liggen aan de basis van deze productie.

Bron: UiTinVlaanderen.be