Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    cultuurcentrum De Grote Post Oostende, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
  • Reservatie

Een filmische theatertrip, ontsproten aan het brein van muzikant Rudy Trouvé (dEUS, Kiss my Jazz, Dead Man Ray …) en kunstenaar/theatermaker Simon Allemeersch (Lucinda Ra …).

Samen schreven ze de tekst over een man die in zijn eigen dromen verdwaalt, zichzelf verliest en zich overgeeft aan een Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden. Het geheel houdt het midden tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel. Het ideale scenario voor Mauro Pawlowski die samen met Elko Blijweert meeschreef aan de muziek en mee op het podium staat.

Huismuzikant Rudy Trouvé trok Het nieuwstedelijk al vele jaren aan de mouw over de 'theaterfilm' die hij wil maken. In Simon Allemeersch vond hij een ideale kompaan om 2D-filmmateriaal (zelfgemaakte animatiefilms) via projectietechnieken te vertalen naar 3D-omgevingen, een theaterzaal in dit geval. Allemeersch & Trouvé schrijven het verhaal, een motie van wantrouwen tegen het leven zelve en exploreren daarbij 'de logica van de onlogica'.

"We kunnen maar één ding zeggen: wie open staat voor een uitdagende theatervoorstelling (of "theaterachtig iets") die alles in vraag stelt en alles anders aanpakt dan elke andere voorstelling die je ooit eerder al gezien hebt, dan moet je naar 'Screen'. Dat achteraf een groot gedeelte van het publiek nog bleef zitten om even te bekomen, zegt veel." Newsmonkey

 

SCREEN trailer from Het nieuwstedelijk on Vimeo.