Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    De Poppenzaal, Steenweg op Oosthoven 114, 2300 Turnhout
  • Prijzen
    Basistarief: 6,00 €; volwassenen: 7,00 €; knipkaart 5 kinderen of 5 voorstellingen: 24,00 €
  • Reservatie

Zeer spannend, met poppen en acteur, in een mooi berg decor.

Piep Konijn krijgt een brief waarin staat dat prinses Suzy op bezoek komt om bloementaartjes te eten. Met behulp van Rara maakt Piep bloemetjes voor de taart. Maar 's nachts komen de bergmannen de bloemetjes stelen. Aanvankelijk is Piep héél boos maar als later blijkt dat er bij de bergmannen hongersnood heerst, helpen Rara en Piep hen. En de prinses... zou die ook helpen?

Dit is een zeer spannende voorstelling. De kinderen laten met veel enthousiasme bloemen groeien. Als er dan in het donker rare wezens komen die de bloemen opeten is de zaal soms te klein. Het kan een hels kabaal zijn, de kinderen roepen en gillen van opwinding, maar dat wordt steeds weer opgelost, en even later is het weer muisstil.

Een mengvorm van toneel en poppenspel. Ruud Alles speelt de rol van Rara tegelijk met Piep Konijn, een handpop, op de hand. De kinderen moeten af en toe actief meespelen en op het podium komen, Er is veel interactie.

Thematiek: Solidariteit en begrip voor anderen.
De Bergmannen die de bloemen komen opeten lijken in eerste instantie slecht en gemeen, maar als je ze beter leert kennen dan zijn ze vriendelijk en zachtmoedig.

Bron: UiTinVlaanderen.be