Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Cultuurcentrum Lokeren, Kerkplein 5, 9160 Lokeren
  • Prijzen
    Basistarief: 18,00 €; 65+: 17,00 €; Vriendenpas: 15,00 €; -26: 13,00 €
  • Reservatie

UITVERKOCHT. Na het internationale succes van Five Easy Pieces (waarin kinderen het leven en de misdaden van Marc Dutroux reconstrueerden), en La Reprise, (over de moord op homo en moslim Ihsane Jarfi), maakt Milo Rau nu het derde deel van de Trilogy of Crimes.

In 2007 hing een heel gezin zich in Calais op: de ouders en hun twee kinderen. Er is nooit een motief gevonden. De afscheidsbrief stelde enkel: "We zijn te ver gegaan, sorry." Welke redenen, welke trauma's liggen ten grondslag aan zo'n zelfmoord?

Dit familiedrama wordt opgevoerd door een echte familie: acteurs An Miller en Filip Peeters treden niet alleen samen op als koppel, maar voor het eerst in hun carrière staan ze op het podium met hun twee tienerdochters Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze de laatste momenten van deze mysterieuze zaak. Daarbij volgen ze het traject van hun eigen familiegeschiedenis en stellen ze deze, vanaf de eerste date tot aan de donkerste momenten, in vraag.

Regie: Milo Rau. Spel: Filip Peeters, An Miller, Leonce Peeters, Louisa Peeters. Coach: Peter Seynaeve. Decor- en kostuumontwerp: Anton Lukas. Dramaturgie: Carmen Hornbostel. Dramaturgie assistent: Eline Banken. Met steun van de Vlaamse overheid en de Stad Gent. Dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter.

De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar. Deze voorstelling bevat mogelijks aanstootgevende scènes.
Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten? Bel gratis de zelfmoordlijn 1813.

Gratis theaterbabbel om 19u30.

Bron: UiTinVlaanderen.be