Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Cultuurcentrum Lokeren, Kerkplein 5, 9160 Lokeren
  • Prijzen
    Basistarief: 15,00 €; 65+: 14,00 €; Vriendenpas: 11,00 €; -26: 9,00 €
  • Reservatie

Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering?

Lies Pauwels maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding, als label of als voorspeller van onheil. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die met pijn geboren zijn of in de loop van hun leven met pijn geconfronteerd werden, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen.
Samana (voorheen Ziekenzorg), de organisatie die de belangen behartigt van patiënten met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project.

Regisseur en actrice Lies Pauwels werkte nauw samen met Alain Platel en Arne Sierens. Enkele van haar regies ('Venizke' en 'White Lies') waren al in Lokeren te gast. In 2013 maakte ze de bekroonde voorstelling 'Het Hamiltoncomplex' (hetPaleis).

Regie: Lies Pauwels.
Spel: Laure Osselin, Olga Kunicka, Melissa Mabesoon, Arne De Tremerie, Zita Cayenberghs, Fien De Keukelaere, Rein Decoodt, Luna Benhelima, Vincent Glasmacher
Productie: NTGent, Sontag & Samana.
Met steun van de Belgische Tax Shelter.

Op donderdag 20 februari 2020 organiseert CC Lokeren een vorming met als onderwerp "Veranderde relaties bij ziekte en pijn". Deze sessie is bedoeld voor mantelzorgers. Meer info en tickets vind je in ons vormingsaanbod.

Bron: UiTinVlaanderen.be