Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Zaal De Dijk, Blankenbergse Steenweg 221, 8000 Brugge
  • Prijzen
    Basistarief: €10,00
    -25, 65+, Opnedoek: €8,00

NIETS GAAT VOORBIJ
Een tragedie

Nadja Desoete, een verpleegkundige in een centrum voor zwangerschapsonderbreking, krijgt het bezoek van haar neef Thomas Danneels, een schrijver, die in Spanje leeft en in het land is om te onderhandelen over de herdruk van zijn verhalenbundels. Nadja is totaal verrast, ze woont namelijk in het huis, dat ze van Thomas' ouders geërfd heeft.

Bij het bekijken van familiale prullaria vinden ze een brief die nooit opengedaan is en dateert van veertig jaar geleden. De brief is bestemd voor Thomas en de afzender is Fleur Windels. Beiden waren toen student. Fleur Windels is intussen Vlaams minister, ook wel minister van anti-abortus genoemd omwille van haar steun aan de anti-abortus beweging. Als Thomas de brief leest, is hij onthutst: het meisje, Fleur, smeekt haar lief, Thomas, om raad: "abortus of niet?"

Nu, veertig jaar later, wil Thomas mordicus te weten komen hoe het afgelopen is, maar voor Fleur is dat onbespreekbaar.

Nadja zal de regie overnemen en de delicate kwestie als de doos van Pandora openbreken.

Er is ook prachtige fuctionele muziek te horen zoals de aria ‘When I am laid in Earth’ uit de opera ‘Dido and Aeneas’ van Henry Purcell. In haar brief aan Thomas verwijst Fleur trouwens naar een passage uit de Aeneas van Vergilius.

NIETS GAAT VOORBIJ is een productie van THEATER MELANIE, dat bekend is voor zijn eigentijdse drama's en eigen creaties.
Tekst en regie: Marc Reynaert
Spel: Thomas Van Haelemeesch (Tom), Dorine Vande Kerckhove (Fleur), Christel Stragier (Nadja)