Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Noordteater, Sint-Nicolaasplaats 3-5, 2000 Antwerpen
  • Prijzen
    Basistarief: 16,00 €; Basistarief vanaf 8 personen: 10,00 €; Basistarief Studenten: 8,00 €
  • Reservatie

De absurditeit van de mens wordt gemeten. Een pijnlijke, onzinnige stilte confronteert ons met onszelf. De onmogelijkheid tot ontsnappen. No EXIT.

Wegens groot succes brengt theatergezelschap Anima Vinctum vzw haar ‘made from scratch’-productie Mond Vol Perceptie opnieuw op de planken, deze keer op de authentieke locatie van het Noordteater. Het herkenbare thema van de ‘Perceptie’ wordt verbeeld en geanalyseerd.

Het project vertrekt van een zelfgeschreven stuk door Dave Wiggers, geïnspireerd op de analytische wetenschap rond perceptie, zoals die binnen de neuropsychologie en de filosofie werd ontwikkeld. Tekst, beeldtaal, metaforen en bewegingskunsten zijn een vaste waarde in dit stuk.
Met dit stuk over ’Perceptie’ willen we een individuele ervaring omschrijven en hiermee de persoonlijke tijdsbeleving van de toeschouwer op een dwaalspoor brengen. Het publiek bespelen, uitdagen en confronteren met zijn eigen verwachtingsbeeld, een ware mind-fuck die de onderliggende boodschap tekent. Zo exploreren we de grenzen van onze eigen zintuigen en prikkelen we tegelijk die van de toeschouwer.
Belangrijk is ons uitgangspunt, dat we geen studie, lezing of presentatie geven over het thema ‘Perceptie’ maar dat we een unieke ervaringsbeleving overbrengen naar de toeschouwer die alleen op een intrinsieke manier beleefd kan worden. De rode draad is niet: altijd blindelings te berusten in voorgekauwde verwachtingspatronen maar wel: af en toe een sprong te wagen in het diepe onbekende.

Je kent de dooddoener tijdens discussies wel: "Dat is uw perceptie. Maar ik zie het anders". Wie heeft dan gelijk? Niemand. Strookt mijn perceptiebeeld van liefde met jouw realiteit? Nooit.
Eén ding is zeker: Jouw waarheid is niet mijn waarheid.
Onze ervaring en zelfs onze waarneming rusten altijd op een bodem van subjectiviteit.

MOND VOL PERCEPTIE | 11 & 12 OKTOBER 2019
‘Perceptie’, niet zomaar een waarneming, maar een mond vol interpretaties.

REGIE
Dave Wiggers
Jacques De Bock

SCENARIO
Dave Wiggers

CHOREOGRAFIE
Laetitia Van Haverbeke

SCENOGRAFIE
Hanneke Van De Kerkhof

SPELERS
Jacques De Bock
Jan Van Dessel
Leïla Boukhélif
Hanneke Van De Kerkhof

Bron: UiTinVlaanderen.be