Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Gemeenschapshuis Sint-Kruis, Moerkerkse Steenweg 190, 8310 Sint-Kruis (Brugge)
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €; open doek leden: 9,00 €
  • Reservatie
    Bel naar 050/373520 of 0478/726318

“Met de zegen van de Heer”

Theater XV is reeds aan zijn vierde productie toe. Na het succesvolle “Ghost writer”, de première van “Friday Girls” en nog verleden jaar “De Ronde van Vlaanderen” brengen wij de dolle klucht “Met de zegen van de Heer” van Karel Eens. Regisseur Dirk Deckers brengt 10 enthousiaste toneelspeelsters en –spelers op de scène.

Een kleine kloostergemeenschap van St Kruis dreigt failliet te gaan. Moeder overste roept haar medezusters samen om een oplossing te vinden voor hun nijpend geldtekort . Dan komt Lewie, hun tuinman, binnen met een valies die in hun tuin werd gegooid. Als deze koffer vol geld blijkt te zitten denken de zusters de oplossing te hebben gevonden voor hun probleem. Dit is echter buiten twee bandieten gerekend die het geld gestolen hadden en tijdens een achtervolging van de politie deze koffer over de kloostermuur smeten. Wie heeft nu recht op het geld? Lewie die het op zijn kop heeft gekregen ? De kloostergemeenschap in wiens tuin de koffer werd gevonden ? De maffiose die terug op zoek zijn naar hun buit ? ……En zo komt de vraag: Wie krijgt uiteindelijk “De zegen van de Heer”?

De enthousiaste cast bestaat uit Martin Van Den Bossche, Corine Neyts, Valerie Mestdach, Bianca Meuleman, Aislinn Pieters, Els Vanderleen, Robin Segaert, Kelvin Bossut, Kris Veireman en Arnold Veireman.

Bron: UiTinVlaanderen.be