Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    OCO, Pijphoekstraat 30, 9041 Oostakker (Gent)
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €
  • Reservatie
    Bel naar +32468 175443

Tragedie van Peter De Kemel in een regie van Eddy Declerck.
We maken kennis met middeleeuwse kloosterregels en met opgekropte gevoelen bij jonge vrouwen die leiden tot frustraties en geloofstwijfels en met gevoelens van religieuzen waarover zelden gepraat wordt. Wij maken kennis met het spel van machtsmisbruik dat zich veel verder laat gelden dan binnen de kloostermuren.
Wil de traditie dat in ieder katholiek gezin een non geboren wordt? Dus ook in het gezin Mertens, waar dochter Anna tegen haar wil naar een slotklooster gebracht wordt?


In het klooster komt het tot een conflict tussen de rebellerende Anna die haar vrijheid wil en de zuster-overste die kost wat kost van Anna een devote kloosterzuster wil maken.

Of heeft deze tragedie te maken met de universele drang naar vrijheid en gerechtigheid die zich niet laat leiden door dogma’s en doctrines?

De Federale regering heeft beslist om alle evenementen tot en met 3 april af te gelasten vanwege het coronavirus.

De productie "Kruisweg van een non" wordt geannuleerd.

Tevens wordt bekeken of deze productie kan verschoven worden naar 2021.De reservaties zijn geannuleerd. De betaalde tickets zullen worden terugbetaald.Alvast bedankt voor het begrip. En zorg ondertussen goed voor elkaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be