Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    GBS De Puzzel, De Bruynlaan 19, 3130 Begijnendijk
  • Prijzen
    Basistarief: €5,00
  • Reservatie

Verschillende gekende personages uit oude kinderliedjes komen tot leven in deze sprankelende, vrolijke familievoorstelling. Na een brand zoeken Kortjakje en co onderdak in het klooster van de nonnen.

'Kortjakje' werd een familievoorstelling waarbij social distancing in het verhaal is verwerkt. ‘Vorig jaar zijn wij aan de slag gegaan met alle coronabeperkingen,' klinkt het bij Explosief, 'en dat resulteerde in ‘Kortjakje’, een komische familievoorstelling van een uur.’ Niet volledig avondvullend, wel een ideale vlucht uit de bizarre coronawerkelijkheid.'
Door de 3e lockdown konden de voorstellingen vorig jaar niet doorgaan. Nu staat Kortjakje klaar om het podium onveilig te maken. Mis deze unieke, Begijnendijkse productie niet en kom gezellig met je hele familie genieten van deze korte, lollige komedie voor het hele gezin (vanaf 6 jaar).

Kortjakje vindt samen met enkele anderen (Ikkeltje Kramikkeltje, broeder Jacob en iemand die zijn zakdoek overal neerlegt) onderdak in het klooster van de nonnen. De strenge regels van Moeder Overste zijn moeilijk vol te houden. Als er dan nog elke nacht brand uitbreekt, kan Kortjakje haar onschuld niet bewijzen. Kan zij het vertrouwen van Moeder Overste winnen en de echte brandstichter ontmaskeren?