Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Zaal St-Martinus, Grote Steenweg 145B, 9340 Oordegem (Lede)
  • Prijzen
    Basisprijs: € 8.00

Komedie van Ray Cooney en John Chapman, onder regie van Wim Parrez

Korte inhoud:
Michel De Bondt (Piet François), de flamboyante zaakvoerder van de bontjassenzaak “De Bondt, De Bondt en Krabbe”, heeft een vernuftig plannetje bedacht om zijn nieuwe vriendin, Jessie De Beuker (Anja De Clercq) een peperdure bontjas cadeau te doen zonder dat dit bij haar echtgenoot, Harry De Beuker (Jan De Brauwer), ook maar de minste argwaan zou mogen opwekken.
Om in zijn opzet te slagen heeft hij wel enige hand- en spandiensten nodig van zijn ietwat schuchtere medevennoot Gust Krabbe (Bruno Fransen).
Maar op de dag waarop de bewuste bontjas aan de man – excuseer, de vrouw – moet gebracht worden, loopt één en ander niet zoals gepland, zeker niet wanneer geheel onverwacht Marianne De Bondt (Ingrid Van Kerckhove), de echtgenote van Michel veel vroeger dan voorzien (anders zou het ook niet onverwacht geweest zijn) uit vakantie terugkeert.
Door een ongelukkige en onvoorziene samenloop van omstandigheden dreigt de bontjas in handen te komen van Suzie De Lange (Louise De Brauwer), de secretaresse van Harry De Beuker, die blijkbaar meer dan alleen maar zijn typwerk verzorgt...
De toestand wordt nog wat gecompliceerder omdat kapitein George Wouters (Albert De Geyter) ook al op die dag de vermaakte pelsmantel van zijn echtgenote Helena (Katy Duytschaever) komt ophalen en Gust er onder de werklast en stress dreigt onder door te gaan.
Om het geheel nog wat te kruiden duikt ook Charlie De Lange (Frédéric De Backer) op, die zich afvraagt waarom zijn echtgenote Suzie zo lang van huis is.
Hopelijk kunnen het pasmodel, juffrouw De Witte (Karen Schollaert) en de secretaresse van “De Bondt, de Bondt en Krabbe”, juffrouw Knops (Hilde Vercauteren) dit “bont” gezelschap onder controle krijgen.
Wilt u getuige zijn van hoe het afloopt met deze bonte bende, dan doet u er goed aan tijdig te reserveren: de plaatsen zijn immers beperkt!

Bron: UiTinVlaanderen.be