Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    cultuurcentrum De Grote Post Oostende, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
  • Reservatie

Aurelie Di Marino nodigt Ahilan Ratnamohan, Benjamin Op de Beeck, Nona Buhrs, Farbod Fathinejadfard en Kaat Arnaert uit om 'If there weren’t any blacks you’d have to invent them', een filmscript uit 1968 van Johnny Speight, naar scène te vertalen.

Spelend proberen ze om Speights visie op racisme en identiteit uit de mythische jaren ‘60 naar het nu te vertalen: een anachronistische spiegel die akelig veel van het heden onthult. If there weren’t any blacks speelt met de paradox tussen de erkenning van de onrechtvaardigheid van de heersende machtsstructuur van witte mannen en het feit dat men diezelfde machtsstructuren gebruikt om de eigen positie te handhaven.

Iedereen zet een masker op en speelt zijn rol. Klopt er nog een menselijk hart achter het kostuum?

“ (…) intelligent geënsceneerd en overtuigend vertolkt. Laat deze voorstelling nog op vele plekken spelen. Omdat onze patronen des te gevaarlijker worden als ze blind blijven. En omdat deze absurde creatie ze zichtbaar maakt.” Etcetera

Aurelie Di Marino is een veelbelovende theatermaakster. Ze werkte in het verleden samen met o.a. De Warme Winkel, Milo Rau en Manu Riche. Dit seizoen is ze resident in De Grote Post en komen we haar tegen als lid van K.A.K. en in de voorstelling Cerebriraptor.

Festival Patri(n)ot

In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25.04 t.e.m. 28.04 buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

Tip: combi-ticket voor het ontbijtgesprek 'Patri(n)ot'

Combineer deze voorstelling met met een ticket voor het Ontbijtgesprek 'Patri(n)ot' op 07.04, wat de beleving extra kruidt. Een combi-ticket kost €25.