Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    De Dijk , Blankenbergse Steenweg 221, 8000 Brugge

Theater Melanie brengt een eigen creatie, een noodlottig familiedrama

De ouderlijke woning van de gezusters Huys komt in het vizier van de bouwpromotoren. De zussen Lilly en Marianne zijn het oneens over de bestemming van hun landgoed. Marianne kiest voor "de vooruitgang', de renovatie van de buurt", Lilly voor "het behoud, het milieu". De relatie verzuurt. Lilly voelt zich niet meer veilig en neemt het voorstel van Marianne aan.
En dan duikt Rosie op. Rosie is de derde zus, die op zestienjarige leeftijd van huis wegliep en door het gezin doodgezwegen werd. Al dertig jaar was van haar geen sprake meer. Door haar komst worden oude wonden opengereten, maar wordt ook een schandaal blootgelegd. Lilly herinnert Rosie aan een voorval dat in de doofpot werd gestopt, maar Rosie ontwijkt de vraag en schreeuwt het uit: "salto, ergo sum, ik dans, dus ik ben!". En voegt de daad bij het woord.
Ondertussen doen de bouwpromotoren hun werk en rijzen de appartementsgebouwen uit de grond. Maar de natuur wreekt zich. Lilly geraakt in paniek, Marianne ontspringt de dans en Rosie moet Lilly uit haar kwelling verlossen.

Een kluif voor wie van hedendaags realisme houdt.

Bron: UiTinVlaanderen.be