Praktisch

 • Wanneer
 • Waar
  CC Nova Nazareth , Steenweg 92, 9810 Nazareth
 • Prijzen
  Basistarief: €10,00
  Voor culturele verenigingen en groepen vanaf 10 personen voor éénzelfde voorstelling: €9,00
  Kinderen tot en met 12 jaar: €9,00
 • Reservatie

Haar naam was Sarah gaat over een zoektocht naar het verleden, waarbij herkenbare thema’s als liefde en loslaten aan bod komen. De Amerikaanse journaliste Julia doet onderzoek naar de razzia van 16 juli 1942 in Parijs, een zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis, waarbij Joodse gezinnen massaal uit hun huizen werden gedreven door de Franse politie en samengebracht in het Vélodrome d’Hiver.

In haar zoektocht stuit Julia op het verhaal van Sarah, een 10-jarig meisje dat aan de razzia is ontsnapt. Hierdoor ontdekt zij per toeval een verschrikkelijk geheim dat haar schoonfamilie voor haar verborgen wilde houden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de familie om te stoppen met het graven in het verleden wil Julia koste wat kost de onderste steen boven krijgen. Door haar vastberadenheid dreigt Julia de grip op haar eigen leven te verliezen, met grote gevolgen voor haar huwelijk.

Gebaseerd op de roman Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay en bewerkt tot theaterproductie door Léon van der Sanden. Hij specialiseerde zich als een van de eersten in Nederland in romanbewerkingen. Zijn bewerking van Tatiana de Rosnay’s ‘Haar Naam was Sarah’ was in het seizoen 2013-2014 in heel Nederland met veel succes te zien.