Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Theater 't Schat, Magerstraat 78, 9070 Heusden (Destelbergen)
  • Prijzen
    Basistarief: €12,00
  • Reservatie

Voor ‘Ginds, tussen de netels’ heeft Dimitri Verhulst zich laten inspireren door het verhaal ‘Bloedbruiloft’ uit 1933 van de Spanjaard Federico Garcia Lorca. Hij verplaatst de handeling naar een denkbeeldig Belgisch dorpje Urtica, de wereldhoofdstad van de brandnetels, waar twee families al generaties lang een bloedige vete uitvechten. De clan Delfosse bekampt de familie Muermans op leven en dood. En waarom? Afgunst over de grond, discussies over verkoopprijzen. Céleste Delfosse verwoordt het als volgt: “de waarde van een leven loopt hier gelijk op met de prijs van een vierkante meter”. Célestes zoon Cédric staat op trouwen met Emelyne, een jonge vrouw die ‘iets’ gehad heeft met Leon Muermans. Als dan Leon verschijnt op de trouwplechtigheid gaan de poppen aan het dansen. Oude liefdes en onderdrukte rivaliteiten flakkeren weer op en er voltrekt zich (alweer) een drama in Urtica.

Ginds, tussen de netels, een liefdesverhaal in een modern Verhulst-jasje voorzien van de nodige (muzikale) humor maar met een onvermijdelijke tristesse die eigen is aan het leven…

Regie: Alain Zeegers

Met: Brigitte Demuynck, Ingrid Bogaert, Jacques Goessaert, Peter Claus, Giovanni Vandendaele, Joris Velleman, Lieze Van Den Abeele, Sanne Van Dam, Sven De Weder, Louise Zeegers en Iris Dumon.