Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    cultuurcentrum De Grote Post Oostende, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
  • Reservatie

In FLANDRIA, een opera-performance, geeft de Vlaams-Congolese kunstenaar Roland Gunst 'De Leeuw van Vlaanderen' een nieuwe identiteit.

Gunst heeft een dubbelzinnige verhouding met ‘onze’ Leeuw. Enerzijds boezemt het klauwende beest, zoals opgevoerd door de vendelzwaaiende extreemrechtse strekkingen, hem angst in. Anderzijds doet die angst hem verlangen naar een leeuw die het volk zal redden en die zwart is.

De zwarte leeuw Koning Lion I, de belichaming van een hybride, meervoudige identiteit, verschijnt ten tonele en zal voor eens en altijd het integratievraagstuk oplossen. FLANDRIA wordt opgevoerd in een installatie waarin symbolen uit de Vlaamse en Congolese culturele traditie naast elkaar mogen bestaan en in elkaar overgaan.

Weetje: De roots van Koning Lion kleuren een klein beetje Oostends doordat Gunst in september 2018 tijdens een residentie in De Grote Post aan deze voorstelling zal werken.

Festival Patri(n)ot

In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25.04 t.e.m. 28.04 buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

Tip: combi-ticket voor het ontbijtgesprek 'Patri(n)ot'

Combineer deze voorstelling met met een ticket voor het Ontbijtgesprek 'Patri(n)ot' op 07.04, wat de beleving extra kruidt. Een combi-ticket kost €25.