Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Kunstencentrum De Vlasbloem, Gijselstraat 9, 9100 Nieuwkerken-Waas
  • Prijzen
    Basistarief: 12,00 €; Voorverkoop, 60+, groepen +15: 10,00 €; Studenten (-26): 6,00 €; Kansenpas: 2,50 €
  • Reservatie
    Bel naar 0471 83 22 13

Pater familias en drankorgel Barry Weston is vermist waardoor de ganse familie samenkomt in het ouderlijke huis. Viviane, de vrouw van Barry, zit aan de pillen en jaagt iedereen moeiteloos de gordijnen in door te wijzen op elk zijn kleine kantjes en ze uit te vergroten.
"August, Osage County" is een modern Amerikaans drama vol gitzwarte humor over generatiekloven, cultuurkloven en - hoe kan het ook anders - familiestrubbelingen. Het wereldvermaarde gezelschap Steppenwolf won met deze indringende tekst talloze theater-awards waaronder de Pulitzer Prize en 5 Tony Awards. In 2015 wisten Olympique Dramatique/Toneelhuis, KVS en NTGent voor uitverkochte zalen te bewijzen dat de vertaling naar het Nederlands geen enkel obstakel vormde en ook hier regende het lovende kritieken. Voeg daarbij dat het -atypisch voor hedendaags theater- een echt ensemblestuk is met een grote cast en u begrijpt waarom De Vlasbloem dit stuk niet links kan laten liggen.
Spelers:
Roos Bellings - Wim Bories - Liesbeth Cap - Claire De Coster - Sarah De Tender - Maarten Droeshout - Dirk Dullaert - Luc D'hondt - Sophie Heirbaut - Sophie Maris - Chris Verhaaren - Herman Waterschoot

Bron: UiTinVlaanderen.be