Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    cultuurcentrum De Grote Post Oostende, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
  • Reservatie

Louis Janssens & Ferre Marnef van Desnor en Louis Vanhaverbeke werden beiden geselecteerd voor 'Jong Werk op TAZ'. Nog een gemene deler, ze bricoleren graag met alledaagse brol en balanceren tussen visuele humor en tragedie. De beide voorstellingen passen als twee tandwielen in elkaar. 

Louis Vanhaverbeke/CAMPO Mikado Remix

‘How to be normal?’. Het is een van de meest gegoogelde vragen. Maar hoe definieer je dat, ‘normaal’? In zijn nieuwste voorstelling onderzoekt Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit. Dat aftasten doet hij zoals we van hem gewoon zijn, al bricolerend. Hij stouwt de scène vol met Herashekkens, opslagdozen en een plonkast. Hij bouwt, boort en stapelt, terwijl hij muzikaal probeert uit te kienen wat hem dwars zit. Aan de hand van zijn DIY-constructies verruimtelijkt hij zijn binnenwereld, opent hij deuren waar er voorheen alleen grenzen waren, vensters waar je tot voor kort alleen spiegels zag. De eerste bouwstenen van deze voorstelling werden gelegd tijdens een residentie in De Grote Post.

"Wat ons écht meesleept, is de manier waarop hij zijn songs opbouwt: hij slingert als een acrobaat tussen zijn mechanische orkest en
smeedt monotone stemmen samen tot een ode aan de verbeelding. (...) Als Mikado remix zijn middelvinger opsteekt, is het met een ontwapenende charme." De Standaard

“een volstrekt unieke mengvorm tussen rapconcert, objecttheater en een doe-het-zelf-demonstratie.”
De Morgen

Louis Janssens & Ferre Marnef (Desnor)/d e t h e a t e r m a k e r/CAMPO Galileo

Twee vrienden proberen evenwicht te brengen in het onevenwicht of is het omgekeerd? Ze scheppen en balanceren. Ze proberen, falen en beginnen opnieuw. Want alles beweegt, vriendjes! Dat is hun motto. Ze halen alom verheerlijkte waarheden onderuit en twijfelen aan waar voorheen nooit aan werd getwijfeld. Ze geloven in het doen. Ze geloven in het begin. In het doen ligt het begin.

“Nu eens slapstick comedy, dan weer uitbundige absurditeit: het stuk is een feest voor het oog.” Knack Focus

Twee keer ‘Boys and their Toys’. Double bill, dat is ook dubbel genieten, twee voorstellingen voor de prijs van een (€ 16). Het Cultuurcafé verwent je tijdens de pauze met een verfrissend glas en een verkwikkende hap.