Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Onze-Lieve-Vrouwecollege Assebroek, Collegestraat 24, 8310 Assebroek (Brugge)
  • Prijzen
    Basistarief: 8,00 €
  • Reservatie

Wanneer Dorian Gray – een bijzonder knappe jongeman uit Londen – een portret van zichzelf te zien krijgt, raakt hij in de ban van zijn eigen schoonheid. Hij wenst dat het schilderij in zijn plaats veroudert, zodat hij eeuwig jong kan blijven. Tot zijn ontsteltenis wordt zijn gebed verhoord. Het portret neemt zelfs niet alleen zijn jaren over, maar ook zijn zonden. Zonder remmingen en zonder scrupules geeft Dorian zich over aan het leven en de liefde, maar het schilderij confronteert hem steeds gruwelijker met het monster dat hij écht is …

The picture of Dorian Gray (1890) is de enige roman van Oscar Wilde. Het boek veroorzaakte bij publicatie veel ophef: volgens sommigen onweerstaanbaar, volgens anderen moreel verwerpelijk. Wilde stelt vragen die vandaag nog altijd actueel zijn. Kunnen we van het leven genieten als we met de jaren alleen maar ouder en lelijker worden? Waarom staan we toe dat de maatschappij onze diepste verlangens beteugelt? Wie kan je vertrouwen in een wereld waarin iedereen een masker draagt?

Jongerentheater De Zolder vertaalt deze Engelstalige klassieker naar de scène en bewerkt het tot een onverholen ode aan het theater.

Bron: UiTinVlaanderen.be