Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Hofpoortteater Elckerlijc, Hofpoort 6, 2300 Turnhout
  • Prijzen
    Basistarief: 12,00 €; 60 + Leden opendoek: 11,00 €; cjp en studenten: 5,00 €

Welkom in het Rijk der Jossen! Het land waar iedereen Jos heet met zijn familienaam… én met zijn voornaam, waar iedereen gelijk is voor de wet en iedereen zich veilig voelt, beschermd door de andere Jossen. “We hebben elkaar, dat heeft ons groot gemaakt!” Jossen zijn wij en Jossen zullen wij blijven! De Jossen hebben hun eigen Jos-dom gecreëerd. Waar iedere dag Josdag is. Waar iedereen zich aan de regels houdt en de rituelen trouw vervult. Waar iedereen zijn weg en plaats heeft en niemand ge-‘jos’t wordt.
Tot op een dag één van de Jossen er uit wil stappen…
Tom Lanoye schetst op komische wijze maar met een tragische ondertoon het spanningsveld tussen individu en groep. Jos…excuseer…Hans Maas, bij ons bekend van ‘Almost Maine’ en ‘Misdaad en Straf’ zal deze bende regisseren. En ook al is dit één van de meest gespeelde stukken bij Vlaamse gezelschappen…u moet niet bang zijn: geen enkele Jos is dezelfde.
cast:Ortwyn Arts, Stephanie Driesen, Symen Gilles, Kathleen Lemmens, Andy Malfet, Michelle Mes, Elke Peeters, Laura Robben, Jelle Teck en Bart Van Herck

Bron: UiTinVlaanderen.be