Praktisch

 • Wanneer
 • Waar
  Stadsschool De Muze, Gravin Johannastraat 2, 9000 Gent
 • Prijzen
  Basistarief: €13,00
  Mindervaliden: €12,00
 • Reservatie
  Bel naar 092314488

Humoristische, politieke satire geïnspireerd op het gekend Gents volksverhaal van Geraard den Duivel. Bewerkt voor poppentheater en op tekst gezet door onze huisauteur Patrick Van Damme. Met tal van gemeentelijke politici en mediafiguren. Verrassend fris en licht verteerbaar! Voor volwassenen en aankomende jeugd.
Koninklijk Poppentoneel Festival brengt jaarlijks een 3-daagse voor volwassenen.
Sedert enkele jaren zijn het producties met politieke inslag. Steeds ludiek, met een kwinkslag. Steevast heeft Pierke er een rol in, dikwijls geflankeerd door zijn acolieten Loewie de Lapkensdief, Karelke de Bult en Pier de Langenarm. De gemeentelijke politiek worden over de kam gescheerd, maar ook de federale politici krijgen er een veeg uit de pan en heel soms duikt er een mediafiguur op. De komische toestanden worden aan elkaar geregen, zijn gevat, fijntjes en humoristisch. Deze productie is gebaseerd op de Gentse sage van Geraard den Duivel en speelt zich af in de Middeleeuwen. Ze werd aangepast voor poppenspel en op tekst gezet door de Ledebergse volkskartiest /auteur Patrick Van Damme.
Wie Patrick kent weet dat hij een 'scherp' pennetje heeft en een heel persoonlijke mening. Heel ervaren op toneel als acteur maar ook als regisseur achter de schermen, een ervaringsdeskundige zeg maar.
Het geheel staat onder de leiding van Wim De Wispelaere, telg van de poppenspelfamilie De Wispelaere – Impens, die sedert 1953 het poppentheater runnen; zeg maar overlevering van vader, op zoon, op kleinkind…
Het gezelschap pakt ook uit met mooie poppen en decors die allemaal in eigen huis met de hand gemaakt worden. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Het stuk is volledig af, zowel visueel als verbaal. Een genot voor oor en oog.
Om de theaterervaring compleet te maken kan er vooraf en tijdens de pauze een drankje en een hapje genuttigd worden. Ook na de voorstelling kan men er nog even nakaarten of een praatje maken met de spelers van Koninklijk Poppentoneel Festival.