Praktisch

 • Wanneer
 • Waar
  Biekorf Theaterzaal, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge
 • Prijzen
  Basistarief: 10,00 €; Open doek leden: 9,00 €
 • Reservatie
  Mail naar decamere@gmail.com
  Bel naar 0497/29.90.92

Andermaal een knotsgekke komedie van de hand van Peter De Becker. Onze Hoofdman liet zich deze maal inspireren door twee klassieke Brugse Legendes: Waarom heten de Bruggelingen eigenlijk zotten, en waarom zijn er zwanen op de Brugse reitjes? Bij velen zijn deze legendes bekend, doch onze Hoofdman ontdekte in zijn opzoekingswerk dat in die eeuwenoude legendes ook onze Camere, in de figuur van Pascal T, een niet te onderschatten rol heeft gespeeld.
Dit doldwaze toneelstuk speelt zich af in 1488, doch door een teletijdmachine belanden er figuren uit een ander tijdperk in het Middeleeuwse Brugge. Dit alles wordt in het prachtige Brugse dialect gebracht met vele typische Brugse uitspraken en gezegden. Het wordt gebracht door een uitgelezen cast met de vaste waarden, 3 debutanten en de terugkeer van twee oud gloriën. Kortom, opnieuw een avondje Camere met lachen, gieren, brullen … en in ’ t schoan Brugsch’.
Frank ARNOU, Dimitri BEAUSAERT, Kelly BONNE, Guy BONTE, Wim COPMAN, Bob DE BECKER, Peter DE BECKER, Nadia DECOCK, Nicolas DESCHEEMAEKER, Anaïs HAESEBROUCK, Jeroen KROMER, Fabienne NEELS, Heidi REYNAERT, Pascal TAILLAERT, Christine VANDENBROUCKE, Jeroen VAN MAELE, Christel VERSTRAETE en Normin WAEGHE.

Bron: UiTinVlaanderen.be