Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Theater 't Schat, Magerstraat 78, 9070 Heusden (Destelbergen)
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €; Abonnement (3 producties): 25,00 €
  • Reservatie
    Bel naar 0468 33 55 32

Tom Lanoye situeert het stuk in een milieu dat hij door zijn korte loopbaan als kelner door en door kent: een brasserie.
Drank, seks en tere idealen om ooit uit dit leven te komen zijn de 'bezigheden'.

Een zwoele augustusavond, het einde van het toeristisch seizoen.
Bazin en weduwe Lucy Verplancke wil na een rotslecht seizoen haar zaak verkopen. Haar hopeloos verwende zoon Kurt wil de brasserie ombouwen tot een dancing. Hij is niet de enige met dromen. Wijkagent Armand heeft een oogje op Lucy. De jonge dienster Brigitte droomt van een zangcarrière en jobstudent Philippe wil nooit meer in zo'n tent werken. Alleen de ervaren kelnerin Carine en keukenhulpen Bertje en Idriss maken er het beste van.

De laatste avond is er het traditionele afscheidsfeestje. Door rancune, jaloezie, racisme, onverschilligheid en niet te vergeten drank ontwikkelt zich het hele dramatische gebeuren.

Met lef, passie en humor licht Lanoye niet alleen de wereld van de horeca door, maar slaagt hij er eens te meer in ons menselijk gedrag te ontmaskeren.

Met: Charlotte Vande Weghe, Anne Remerie, Marjan Vandoninck, Willem Hostens, Bartel Neirynck, Patrick Pevenage, Daniel Pala en Marc Hendrikx.

Bron: UiTinVlaanderen.be