Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Zaal 't Hof, Grote Markt 41, 2200 Herentals
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €; -26j, +55j, leden Opendoek, groepen van minimum 15 personen die vooraf reserveren: 9,00 €
  • Reservatie
    Bel naar 014 - 21 90 88

Drama
Van: Robert Siân, vertaling Brigitte De Man

Bevlekt is het verhaal van één van de meisjes uit de Magdalene laundries. Zwaar werk in de wasserij, stil gebed en emotionele vernedering door verzuurde kloosterzusters is de realiteit waarvan tot in 1996 meer dan 30.000 meisjes het slachtoffer werden.
“Zondaars zoals gij mogen niet klagen over de kleine ongemakken die ge hier ondergaat, integendeel, laat ze een offer zijn voor onze redder die zoveel geleden heeft voor u en die zijn leven heeft gegeven opdat gij allen ten hemel kunt gaan. Ook gij moet lijden. Dit lijden noemen we boetedoening .”
De film The Magdalene Sisters werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2002. De terreur en het misbruik in kerkelijke kringen blijven brandend actueel.
Bevlekt is een emotionele rollercoaster. Door klassiek theater te combineren met bewegingstheater en te kiezen voor een bijzondere locatie maken we er een indringende voorstelling van.

Met Evelien Auwers, Robin Caers, Maxime Goossens, Tessa Grimon, Ben Hoefkens, Lies Lievens, Linde Rombouts, Elke Van De Wouwer

Bron: UiTinVlaanderen.be