Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    CC Zaal NOVA, Steenweg 92, 9810 Eke (Nazareth)
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €; Voor culturele verenigingen en groepen vanaf 10 personen voor éénzelfde voorstelling: 9,00 €; Kinderen tot en met 12 jaar: 9,00 €
  • Reservatie

Augustus. Zomers heet. Uitgestrekte velden. Broeierige sfeer. In de lucht hangt iets onheilspellends. Oklahoma, USA. De thuisbasis van de familie Weston. Augustus, ergens op de vlakte vertelt het verhaal van die familie Weston: een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer Beverly, de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis.Violet, de vrouw van Beverly, zit aan de pillen en jaagt iedereen moeiteloos de gordijnen in door te wijzen op elk zijn kleine kantjes en ze uit te vergroten.
"Augustus, ergens op de vlakte" is een modern Amerikaans drama vol gitzwarte humor over generatiekloven, cultuurkloven en - hoe kan het ook anders - familiestrubbelingen.
De mensen die je het liefst ziet, weten je het hardst te kwetsen. Op die wetenschap stoelde Tracy Letts zijn August: Osage County (2007).

Bron: UiTinVlaanderen.be