Praktisch

 • Wanneer
 • Waar
  Parochiaal Centrum, Ledebergplein 21, 9050 Ledeberg (Gent)
 • Prijzen
  Basistarief: €6,00
  mindervaliden: €5,00
 • Reservatie
  Bel naar 09 231 44 88

Een glazen muiltje, een koets..een droomprins op zijn witte paard. Klinkt het verhaal bekend in de oren? Natuurlijk hebben wij het hier over Assepoester. Wie dit wondermooie sprookje niet wil missen en de prachtige uitvoering wil zien van Koninklijk Poppentoneel Festival, boekt best tijdig tickets.
Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat al meer bijna 70 jaar (°1953)! Het theater wordt gerund door de familie De Wispelaere, een overlevering van vader op zoon op kleinkind.
Zoals het elk traditioneel Gents poppentheater betaamd, speelt dit gezelschap met stangpoppen en het alom gekende Pierke van Gent.
In elk verhaal, zij het een sprookje of een eigen creatie wordt Pierke opgevoerd. Zijn rol kan zich beperken tot toeschouwer maar ook ingrijpend zijn. Soms trommelt hij ook zijn vrienden op: Loewie de Lapkensdief en Karelke de Stotteraar (of de bult).
Hier kan je terecht voor een portie Gentse Volkscultuur of een stukje ‘Levend Erfgoed”

Koninklijk poppentoneel Festival van begin oktober tot half maart om de 14 dagen op zondagnamiddag. Er is telkens een andere productie te zien. Oud wordt met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal!), mooie decors en de moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen met hun ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier..