De laatste dag!

Liza van JongDOEK interviewde Jonas De Cauwer, een van de deelnemers aan het theaterkamp over zijn beleving.

 

Jonas: "Ik heb meegedaan aan het theaterkamp omdat we met ons stuk afgelopen maart gekozen zijn voor de longlist van het Landjuweelfestival. Ik zag dat wel zitten om een keer een theaterkamp te doen, ik heb dat eigenlijk nog nooit echt gedaan. Ik heb wel in een theaterschool gezeten, jeugdtheater, maar nog nooit echt van OPENDOEK of JongDOEK.

 

Wat hebben we gedaan? Elke voormiddag hebben we workshops gevolgd om dan zo toe te werken naar een toonmoment van zondag. De workshops zaten heel goed in elkaar, goeie workshopgever die me veel nieuwe inzichten heeft gegeven in het acteren en op welke manier je moet of kunt acteren. Hoe je iets kan duidelijk maken. Ook goeie methodes om vanuit het niets een stuk te maken, aan de hand van krantenartikels bijvoorbeeld.

 

S’avonds kregen we ofwel vrije tijd om naar stukken te gaan kijken van het landjuweelfestival zelf. Wat ik ook heel fijn vind omdat het tenslotte een theaterfestival is en dan vind ik het belangrijk om naar stukken te gaan kijken en onze eigen mening daarover te vormen. Dan hadden we ook nog enkele geplande activiteiten, zoals een stadspel wat ook heel fijn was. Een nieuwe manier van een stadspel vond ik wel met een smartphone en messenger, supersnapspel heette het denk ik. Dan had je ook een Kubb spel op het strand, wat ook weer fijn is. Ik speel graag Kubb. En dan hebben we gisteren nog een gamenight gehad waar we in onze groep ons redelijk exhuberant hadden verkleed. Dat was wel tof en ook de spelletjes zaten heel goed ineen. De meesten waren wel al moe van het hele kamp waardoor het minder enthousiast leek maar het was wel nog altijd heel plezant.

 

Ik heb nog nooit zo bewust in Oostende rondgelopen en ik vind het wel een aangename stad met veel mogelijkheden. Veel te doen ook met de kermis nu, het landjuweel en Jan Fabre. Dat is wel tof.

De ploate vind ik een aangename jeudgdherberg. Ik heb nog niet slecht geslapen, maar dat kan ook zijn omdat ik iedere keer vrij laat ga slapen en onder invloed slaap. Ik vind ook dat de afstand tussen de jeugdherberg en het cultureel centrum heel goed is. We moeten nooit te lang wandelen. Ook de locatie van de workshops vond ik vrij goed, veel ruimte. Vooral voor ons, de oudste groep dan. Kan me inbeelden dat het voor de andere groepen misschien iets minder was. Aangenaam."

 

Lees hier het theaterkrantje van vandaag:

Landjuweel 20171105.pdf

 

Op naar meer Landjuweelpret volgend jaar in Genk!