Bewegen, bewegen, bewegen

Bewegen.
Je doet het op allerlei manieren. In de jongerenworkshops werd hier dieper op ingegaan. Jongeren kwamen tot rust met yoga, dansten met heel hun lijf, enkel verbonden met een touwtje aan hun polsen. Toen we even bij de oudste groep binnen slopen, kregen we al een sneak peak van wat mogelijks hun toonmoment zal zijn. Ze werkten rond de actualiteit, dus er waren wel wat kranten te vinden in hun werkruimte. Benieuwd hoe ze de actualiteit in een theatrale vorm zullen gieten en waar de andere groepen zich op gestort hebben? Kom dan zondag zeker kijken naar het toonmoment Grenzeloos Golvend.


Next up was Vrouwens door Vrouwens. Deze voorstelling, geregisseerd door Marthe Thys kon alle jongeren wel bekoren. Er werd gelachen met de tristesse die de spelers met zoveel kracht konden oproepen. Soms keken we vol walging naar hoe deze straffe madammen hun lichaam tot het uiterste dwongen. Ze kregen de zaal meermaals muisstil en in plaats van het vallen van een naald, hoorde je enkel het gesmak en geslik van een hoopje meisjes.

 

En dan kwam le moment suprème, het pronkstuk van het jongerenkamp: DE GAME NIGHT. Iedereen kwam mooi uitgedost naar onze Kermis. We zagen twee trollen, Wednesday Adams, een waarzegster, een clown...  Aan de hand van party games bouwden de verschillende groepjes kapitaal op om later inspiratiemateriaal mee te kopen. Daarmee maakten ze een prachtige performance die voor de hele groep getoond werd. We hoorden minstens 100 boeren, zagen twee Roodkapjes en keken naar grooooote, rooooonde... lampen.

 

Het feest was echter nog niet gedaan: enkele van de jongeren zakten nog af naar de lokale Karaokebar. Daar zongen ze tot diep in de nacht mee op tijdloze hits. Ik denk dat ze zelfs tot aan de kust in Engeland te horen waren.


*gekrijs en gekolder van een Oostendse meeuw*

 

Lees hier het theaterkrantje van vandaag:

Landjuweel 20171104.pdf