Dag één!

Vandaag is de dag!

Het is dubbel feest, want:

  1. De jongeren die deelnemen aan het theaterkamp komen toe
  2. Het Landjuweelfestival wordt officieel afgetrapt én de JongDOEKredactie gaat van start!

 

Theaterkamp? Ik weet van niks!

Tijdens het Landjuweelfestival 2017 in Oostende nodigden we alle jongeren die met een voorstelling op de longlist stonden uit om deel te nemen aan het theaterkamp. De voorstellingen Niks, nul, Noppes en Dear Mr. D. van MicrooB (uit Balen), Vrouwens van Vrouwens (uit Gent) en ZINNE van TGoesting (uit Lokeren) werden geselecteerd met hun voorstelling voor de longlist. Alle voorstellingen uit de longlist maakten kans om hun voorstelling te spelen op het festival. Van de jongerenvoorstellingen die hierboven werden opgesomd, kreeg Vrouwens de kans om haar voorstelling weer te spelen tijdens het festival. Hun voorstelling speelt op vrijdag 3 november voor een uitverkochte zaal!

 

Omdat we de andere jongerengroepen niet met lege handen terug naar hun theaterzaal wilden sturen, boden we hen dit jaar de kans om deel te nemen aan een theaterkamp tijdens het festival, ook in Oostende. De jongeren zullen van 2/11 tot en met 5/11 iedere voormiddag workshops krijgen, om te eindigen in een toonmoment op zondagnamiddag. Voor die workshops werkt JongDOEK samen met de kunsteducatieve organisatie mu-zee-um. In de namiddag en avond voorzien we een heel aanbod voor die jongeren, gaande van voorstellingen bekijken van het festival (uiteraard!), een Kubb-tornooi op het strand (want ja, wij zijn wel in Oostende hé), een gamenight tot een stadsspel.

Tijdens de workshops worden de 17 jongeren uit de theatergroepen tussen 16 en 26 jaar vergezeld door 18 jongeren tussen 12 en 26 jaar die enkel inschreven voor de workshops en het toonmoment.

 

Landjuweelfestival vs JongDOEKredactie

Na een geslaagde editie in Mechelen meert het rondreizende Landjuweelfestival van OPENDOEK dit jaar aan in Oostende. De stad aan zee staat vijf dagen lang in het teken van hét festival voor amateurtheater.

 

Het Landjuweelfestival toont het amateurtoneel in al zijn kwaliteit en diversiteit. Je krijgt een caleidoscoop aan voorstellingen op de meest uiteenlopende locaties. Theatervermaak naar ieders smaak!

 

Het hele festival en het theaterkamp wordt in woord en beeld gebracht door de vrijwilligers van JongDOEK, de Jonkies. Ze zullen verslag geven via de sociale media en elke festivaldag een krantje uitbrengen dat te verkrijgen is in Cultuurcentrum De Grote Post voor de voorstellingen.

 

Lees hier het krantje van vandaag:

Landjuweel 20171101.pdf