Verslag door jonkie Lander

 

Lander Brijs (16) was een van de deelnemers aan het theaterkamp Tekkel Attak dat deze zomer plaatsvond. In dit verslag schrijft hij zijn ervaringen neer. 

 

Aankomst in Neerpelt

Op 22 juli was het eindelijk zover, het kamp begon, ik had er al weken naar uitgekeken. Om 9:15u startte het avontuur en kwam ik aan in Neerpelt. Het begon met gezonde zenuwen, het was namelijk een jaar geleden dat ik mijn vrienden van het kamp had gezien. Iedereen stroomde binnen, het deed me echt deugd om hen terug te zien. De tekkel Attak groep is heel speciaal, we delen dezelfde passies en sluiten niemand uit. Eens iedereen was aangekomen begon de dag. We werden in 3 groepen opgedeeld: de 12-16 jarigen, de 16-18 jarigen en dan ook nog de 18 plussers. Dit jaar mochten de 18 plussers van voorbije jaren namelijk terug meedoen aan het spektakel dat Tekkel Attak heet.

 

Activiteiten

In mijn workshopgroep hadden we heel wat pret, we deden improvisatie-oefeningen en maakten scenes. Ons thema: de Bijbel. Dankzij onze begeleidster Katrien Vanreusel kozen we er dan voor om rond Adam en Eva te werken. Het was echt leuk om rond dat thema te werken.

 

Ben jij de mol?/plot

De tijd ging echt veel te snel voorbij, voordat ik het wist was het al woensdag. Op woensdag speelden we de Mol. We moesten allemaal opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren, en 3 mollen ontmaskeren. De mollen konden veel saboteren, want ze wonnen. Diezelfde avond was er ook het spel ‘plot’, dan voeren de docenten een toneelstukje op, en laten het einde open. De deelnemers moesten in groepjes dat toneelstukje naspelen en er een einde aan breien. Het was dolle pret.

 

De fuif

Op donderdagavond was er een fuif ter ere van de laatste avond. Met de hulp van DJ Kasper braken we het kot af.

 

De voorstellingen

Op de laatste dag was iedereen druk bezig met repeteren ,repeteren en repeteren. Rond 16u die dag gingen we naar elkaars voorstellingen kijken. Stuk voor stuk heel mooi en goed gedaan. ‘s Avonds kwamen alle ouders kijken. Ondanks de stress kwam het allemaal goed.

Zo ik hoop dat ik jullie geprikkeld heb om volgend jaar ook mee te doen aan Tekkel Attak, ik zal er zeker zijn. Groetjes van The Queen Himself, Lander