Yarie Lauwers aan het woord

De Spots op West-theaterstage startte met een gewone kennismaking, vlot groeiden we uit tot een hechte groep. OPENDOEK organiseerde in Westouter theaterwandelingen ‘cour’ en ‘jardin’ met verschillende voorstellingen. Daarom maakten wij tijdens de stage niet één, maar twee voorstellingen: bewegingstheater en teksttheater.

 

Hoe was het?

Deze editie van de Spots op West-theaterstage was een totaal andere ervaring. Er was dit jaar omwille van de coronacrisis namelijk geen festival. De begeleiders losten dit met gemak op met leuke avondactiviteiten. We zorgden voor een goeie sfeer door onder andere een quiz-avond en hier en daar een praatje te slaan. Tijdens de workshops maakten we theater op de mooie locaties van Westouter. Kortom: een stage die voor zowel deelnemer als organisator/begeleider sfeervol was.
 

Wat we deden?

Elke dag startten we met een ander soort theater. Marlies Bosmans, de docente, was hier bijzonder creatief in. Er kwamen improvisaties aan bod, bewegingstheater, teksttheater en ga zo door. De deelnemers en regisseur Marlies zorgden ervoor dat er op het einde van de week twee voorstellingen waren om op de wandelingen op te voeren, één bewegingsvoorstelling en een stuk op basis van tekst. Tijdens de workshops proefden we verder nog van nieuwe ervaringen. Zo leerden we bij over het opvoeren van monologen, kregen de keuze om zelf een monoloog voor te bereiden en die te komen voorstellen aan Marlies en de groep. Veel jongeren deden hier een groot voordeel mee, sommigen gebruikten het zelf om zich voor te bereiden op hun ingangsexamen.
 

Wat hebben we bereikt?

De meningen van de deelnemers zijn unaniem, we bereikten heel erg veel en zijn dankbaar dat we toch een theaterkamp konden volgen terwijl corona nog steeds een grote rol speelde. We leerden hoe we met elkaar moeten omgaan terwijl we meer afstand hielden van elkaar. We omarmden het feit dat we soms iets niet goed kunnen, maar wat wel goed lukte, daar hielpen we anderen mee.   

Door deelnemer en jonkie - Yarie