in Japan

'Wij' - St.-Rembert Torhout in Toyama (Japan) (c) Bram Markey

Met plezier kunnen we jullie alweer informeren over het ‘TOYAMA World Festival of Children’s Theatre’ in 2020. Dit is de 4de editie van het wereldfestival voor kindertheater, dat plaatsvindt in Japan.

 

‘The TOYAMA World Festival of Children’s Theatre in 2020’ zoals het officieel heet, is een event van AITA/IATA, dat plaatsvindt te Toyama in Japan voor 5 dagen aan een stuk: van dinsdag 18 augustus tot en met zaterdag 22 augustus 2020.

 

Sinds 1983 wordt het ‘Toyama International Amateur Theatre Festival’ georganiseerd.

In het kielzog daarvan is er sinds 2008 ook een ‘World Festival of Children’s Performing Arts’, niet alleen bedoeld voor theater, maar voor verscheidene soorten podiumkunst.

 

Het laatste World Festival of Children’s Performing Arts in Toyama werd georganiseerd in 2016 en was een groot succes, wat een diepe indruk naliet onder de maar liefst 85 deelnemende groepen uit 24 landen.

De inzending uit ons land, ‘Wij’ van toneelkring Sint-Rembert uit Torhout, was dat jaar zelfs een van de hoogvliegers en werd in de lokale pers geprezen als de beste voorstelling. Het festival zelf is evenwel niet-competitief en er worden geen prijzen uitgereikt. Het voornaamste doel is wederzijdse ontmoeting en vriendschap tussen de internationale deelnemers.

 

De festivals in Toyama worden geëvalueerd en gewaardeerd als de best georganiseerde in het genre. Wegens het succes van de vorige festivals is er nu weer een editie, in nauwe samenwerking met AITA/IATA.

 

Er zullen een 15-tal overzeese groepen worden uitgenodigd om te spelen op het festival.

Inschrijven kan via de officiële festivalwebsite. De deadline is 30 september 2019.

 

De deelnemende groepen zullen worden gescreend en geselecteerd uit de binnengekomen inschrijvingen.

 

Meer details over het festival en de voorwaarden voor deelname vind je hier:

Wereldfestival van kindertheater 2020.pdf

 

Het volledige festivalreglement (in het Engels) vind je hier:

☆The World Festival of Children Theatre 2020 Rules .pdf

 

Individuele bezoekers zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Nog een interessant weetje: het festival gaat al dan niet toevallig door tussen de Olympisch Spelen (24 juli tot 9 augustus) en de Paralympics (25 Augustus tot 6 september).

 

Informatie en inschrijvingen

The World Festival of Children’s Performing Arts in Toyama

Website: http://2020.pat.or.jp

E-mail: info@pat.or.jp