Een online festival

‘Theatre Is My Love’ is een internationaal ONLINE theaterfestival. Wie met een live gestreamde voorstelling aan het festival wil deelnemen, kan vooraf een video inzenden.
DE DEADLINE VOOR KANDIDAATSTELLING IS VERLENGD TOT 15 SEPTEMBER 2021!

 

AITA/IATA organiseert voor de 2de maal het internationaal amateurtheaterfestival 'Theatre Is My Love' (van 19 tot 28 november 2021).

Een samenwerking met het Russisch Nationaal Centrum van AITA/IATA, het Centraal Europees Comité (CEC) en de Northern European Amateur Theatre Alliance (NЕАТА).

 

Het doel van de International Association of Amateur Theatre (AITA/IATA) is om mensen samen te brengen via internationaal amateurtheater. Om dit werk voort te zetten tijdens de corona-pandemie, gingen ze op zoek naar nieuwe manieren om landen online te verbinden. Ondanks zoveel geannuleerde festivals hebben ze toch enkele grote projecten uitgevoerd: een internationaal programma van online masterclasses in het Engels, Frans en Spaans, en het eerste Internationale Online Festival van Amateurtheater ‘Theatre is My Love’.

 

Dit eerste festival, gehouden in november 2020, was een goed voorbeeld van hoe een online festival een positieve invloed kan hebben op het behoud van de internationale theaterruimte en de creativiteit van mensen op verschillende continenten, en internationale theatersamenwerking.

 

Terwijl de zorgen over COVID aanhouden, heeft de AITA/IATA-raad ingestemd om het 2de AITA/IATA International Online Amateur Theater Festival te organiseren: ‘Theatre is My Love.’

 

Hieronder vind je gedetailleerde informatie over de twee festivalprogramma's, selectiecriteria, discussieforums en waar je je kunt aanmelden.

 

DE DEADLINE VOOR KANDIDAATSTELLING IS VERLENGD TOT 15 SEPTEMBER 2021!

 

Programma

Het festival heeft twee programma's, een voor kinderen en een voor volwassenen.

 

Kinderen en Jongeren: 19 – 23 november

Voor deelnemers van 12 – 18 jaar

 • 19 november: Opening festival via ZOOM, gevolgd door één optreden.
 • 20 – 22 november Een of twee online voorstellingen per dag.
 • 23 november Finale online optreden, gevolgd door:
  • Internationaal panel van specialisten zal de discussies over de geselecteerde kinder- en jeugdvoorstellingen leiden.
  • Thematische discussie over het onderwerp: 'International Children and Youth Theatre Festivals Today – A Pan-Continental Dialogue'.
  • Korte afsluiting van het programma Kinderen & Jeugd.

 

Volwassenen: 24 – 28 november

Voor deelnemers ouder dan 18 jaar

 • 24 november Korte opening van het tweede programma van het festival in ZOOM, gevolgd door één optreden.
 • 25 -27 november Een of twee online voorstellingen per dag.
 • 28 november Finale Volwassen Optreden gevolgd door:
  • Een internationaal panel van specialisten zal de discussies over de geselecteerde volwassen uitvoeringen leiden.
  • Thematische discussie over het onderwerp: 'International Amateur Theatre Festivals Post COVID – A Pan-Continental Dialogue'.
  • Sluiting van het festival.

 

Discussieforums

De discussies over elk optreden en de thematische discussies worden in het Engels gehouden op de laatste dag van elk deel van het festivalprogramma – 23 en 28 november.

 

De bespreking van elke voorstelling duurt 5-7 minuten en de thematische discussies duren in totaal ongeveer 1,5 uur.

 

Beide performancepanels zullen bestaan uit ervaren theaterbeoefenaars.

Beide thematische discussiepanels zullen bestaan uit gerenommeerde en ervaren specialisten – theaterregisseurs, critici.

De namen van de voor- en nabesprekingen worden na de selectie van de theatergroepen bekend gemaakt en gepubliceerd op de festivalwebsite.

 

De deelnemende theatergroepen moeten verbonden zijn met een nationale afdeling van AITA/IATA. Voor Vlaanderen is dat OPENDOEK.

 

Het festival is niet competitief, maar alle deelnemers ontvangen certificaten van deelname aan het festival.

 

Aanvraagvenster voor beide programma's

De aanvraag tot deelname vindt plaats via de nieuwe speciale website https://theatreismylove.online

 

DE DEADLINE VOOR KANDIDAATSTELLING IS VERLENGD TOT 15 SEPTEMBER 2021!

 

Selectiecriteria

Een internationaal panel van drie specialisten selecteert de toneelstukken voor de voorstellingen in zowel de volwassenen- als de kinder- en jeugdprogramma's.

 

 1. Het panel zal optredens in overweging nemen die tussen 1 januari 2019 en 30 april 2021 in première zijn gaan.
 2. Duur van de Children + Youth voorstellingen moet minimaal 30, maximaal 40 minuten zijn.
 3. De duur van de voorstellingen voor volwassenen moet minimaal 35, maximaal 60 minuten zijn.
 4. Voorstellingen kunnen drama, fysiek theater, dans, mime of muziektheater omvatten.
 5. De voorkeur gaat uit naar voorstellingen die visueel, non-verbaal, dynamisch en interessant van vorm, inhoud en artistieke intentie zijn.
 6. De video van de prestaties moet van de volgende kwaliteit zijn: Beeldverhouding: breedbeeld 16:9; Aanbevolen resolutie: Full HD 1080P (1920x1080); Minimale resolutie: HD 720P (1280x720); Videoformaat: MP4.
 7. Er wordt rekening gehouden met de artistieke kwaliteit waarmee de videovoorstelling is vastgelegd.
 8. Door de video van de voorstelling naar AITA/IATA te sturen, heeft de vereniging het recht om de video wereldwijd te streamen en op de festivalwebsite te plaatsen met links naar de AITA/IATA website. Als een video het auteursrecht schendt, is de maker van de video verantwoordelijk.
 9. Het organisatiecomité van het festival stelt de data en het tijdstip van de optredens vast in overeenstemming met de vereisten van het programma.

 

HET INDIENEN VAN DE AANVRAAG

De aanvraag moet worden ingediend bij AITA/IATA tussen 1 juni en middernacht 15 september 2021 door een van de twee Google-formulieren (zie de links hieronder) in te vullen die de informatie over uw groep, de link naar de video en documenten en afbeeldingen vastleggen:

 

AANVRAAG VOOR KINDER- EN JEUGDFESTIVAL

AANVRAAG VOOR VOLWASSENENFESTIVAL

 

Deze links brengen je naar het Google-formulier waar je de documenten en link bijvoegt (zie hieronder). Als je geen Google-account hebt, word je gevraagd er een aan te maken. Als je dit niet kunt, neem dan contact op met het secretariaat voor het verzenden van documenten op een andere manier - secretariat@aitaiata.net.

 

De documenten die je bijvoegt, moeten het volgende bevatten:

 • Korte geschiedenis van de theatergroep en haar ervaring op internationale festivals, niet meer dan een halve А4 pagina tekst
 • Synopsis van het stuk in het Engels, Frans of Spaans met een beschrijving van het plot en artistieke doelen
 • Niet meer dan 3 foto's van de productie, die tijdens en na het festival gebruikt kunnen worden voor marketingdoeleinden
 • Link naar een video van hoge kwaliteit van de volledige show op YouTube.

 

DE DEADLINE VOOR KANDIDAATSTELLING IS VERLENGD TOT 15 SEPTEMBER 2021!

 

Meer info (in het Engels) via https://theatreismylove.online