in Duitsland

‘One Journey – Two Festivals.’

THEATERWELTEN & Spots Op West

2021

 

OPENDOEK en haar Duitse evenknie Bund Deutscher AmateurTheater (BDAT) doen een gezamenlijke oproep om met jouw voorstelling deel te nemen aan twéé festivals in 2021: THEATERWELTEN (in Duitsland) en Spots op West (in België).

 

Het internationale amateurtheaterfestival THEATERWELTEN biedt de kans om international te gaan met je gezelschap! Theaterwelten vindt plaats van 17 tot 20 juni 2021, in Rudolstadt (Thüringen, Duitsland).

THEATERWELTEN werkt bovendien samen met Spots op West, dat in 2021 twee weken voordien doorgaat, van 8 tot 11 juli. Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om binnen een tijdspanne van 21 dagen deel te nemen aan twee festivals.

 

Wat is THEATERWELTEN?

THEATERWELTEN, dat is een drietal dagen theaterervaring: voorstellingen, actieve workshops, lezingen, presentaties, tentoonstellingen en forums. Het doel en idee van dit festival is om een platform te creëren voor ontmoeting met niet-Europese toneelvoorstellingen. Alle zes regio's van de wereld (Europa, Azië, Afrika, Australië en Oceanië, Noord- en Zuid-Amerika) zullen vertegenwoordigd zijn tijdens THEATERWELTEN; elk met één workshop en één voorstelling. Theater heeft een sterke sociale kracht. THEATERWELTEN is dan ook van mening dat theater kansen kan creëren om geopolitieke verschillen en grenzen ‘spelenderwijs’ te overwinnen.

 

Voor het aanvraagformulier en voor meer informatie over THEATERWELTEN kan je terecht op hun website (in het Engels): https://theaterwelten.info/en/festival-2021

 

Er is ook een inspirerend filmpje gemaakt van de vorige editie, waar ook een gezelschap uit Vlaanderen aan deelnam:

https://www.youtube.com/watch?v=V4W9cklYJOY&t=0s

 

Ga internationaal!

OPENDOEK roept gezelschappen uit heel Vlaanderen en Brussel op om zich kandidaat te stellen, met een voorstelling die geschikt kan zijn voor en internationaal publiek.

Gelieve je kandidatuur in te dienen voor 1 juli 2020, via e-mail naar de Bund Deutscher Amateur-Theater (BDAT) t.a.v. Darina  Startseva:

Startseva@bdat.info

 

Samen met de kandidatuurstelling moeten de volgende gegevens worden meegestuurd:

  • Het aanvraagformulier
  • Een link naar je presentatievideo
  • Een korte samenvatting van de voorstelling (max. 900 tekens in lengte)
  • Een korte tekst over je groep (leden, werkmethoden, doelen)
  • Max. 5 foto's van de voorstelling, in hoge resolutie (respecteer de auteursrechten)

 

Neem gerust contact op met Darina  Startseva via e-mail voor meer informatie. (De correspondentie verloopt in het Engels of in het Duits.)