in Monaco

Mondial du Théàtre 2017

De ‘Mondial du Théàtre’ is het officiële festival van de internationale amateurtheatervereniging AITA/IATA vzw. Het doel van de Mondial van het Theater is een verscheidenheid aan voorstellingen te organiseren die de culturele diversiteit van de internationale amateurtheatergemeenschap weerspiegelen en die een globaal beeld geven van de hoge kwaliteit van de amateurtheaterpraktijk.

 

Sinds 1957 wordt dit wereldtheaterfestival om de vier jaar georganiseerd in Monaco. In 2021 zijn we toe aan de 17de editie.

Vanwege de coronacrisis en de mogelijke gevolgen ervan, heeft de Mondial van het Theater besloten het concept van het evenement wat aan te passen.

 

Het festival wordt gehouden van dinsdag 17 tot en met zondag 22 augustus 2021, over 6 dagen (in plaats van de gebruikelijke 10 dagen). Er zullen 15 groepen kunnen deelnemen (in plaats van 24). Er worden 6 overnachtingen aangeboden, nog steeds voor 10 personen per groep.

 

(De reiskosten zijn voor rekening van het gezelschap zelf. Amateurkunstengroepen en individuele amateurkunstenaars kunnen voor internationale project aanspraak maken op een reistoelage van de Vlaamse overheid. Over die internationale reistoelagen lees je elders op deze website, of op de website van het departement cultuur.)

 

Internationale kwaliteit

Aangezien het publiek internationaal zal zijn, wordt de deelnemende groepen sterk geadviseerd om hoofdzakelijk visuele voorstellingen te presenteren.

 

Om de presentatie op de Mondial du Théâtre te rechtvaardigen, moet elke voorstelling van hoge artistieke kwaliteit zijn. Deze moet worden gewaarborgd door de representatieve organisatie van het amateurtheater van het betrokken land. Voor Vlaanderen en Brussel is dit OPENDOEK.

Als je met jouw gezelschap een kans wil wagen op dit internationale podium, neem dan contact op met joke.quaghebeur@opendoek.be

 

Aanvragen

Aanvragen moeten uiterlijk op 10 november 2020 met de post of via e-mail worden ingediend bij het organiserend comité in Monaco.

 

Heb je meer informatie nodig?

Neem dan gerust rechtstreeks contact op met het secretariaat van de Mondial van het Theater mondialdutheatre@monte-carlo.mc

(De voertaal is Frans of Engels.)

 

Het festivalreglement (in het Engels, Frans en Spaans) vind je hieronder.

 

Règlement-Général_VRev-10mai2020_VDef.pdf